Vaniljesnurrer

Lækre vaniljesnurrer eller -boller som gør enhver kaffepause til noget særligt. Fyld dine vaniljesnurrer med både vaniljecreme og remonce.

ca. 40 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (27 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl majsstivelse
25 g blødt smør

Gærdej
50 g gær
5 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. stødt kardemomme
200 g blødt smør
13-15 dl hvedemel
1/2 tsk. salt

Remonce
100 g marcipan
80 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker

Pensling
sammenpisket æg

Instruktioner

Begynd med vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

Lav fyldet. Riv marcipanen og blend til remoncen sammen med de øvrige ingredienser.  

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver portion dej ud til et rektangel, og fordel fyldet ligeligt over det hele. Fold dejen på midten, og skær den i strimler. Snur strimlerne sammen til ca. 40 snurrer. Læg dem på bageplader med beklædt med bagepapir. Lad dem hæve under et klæde i 40 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C. Fyld en sprøjtepose med vaniljecreme, og sprøjt vaniljecreme ind i midten af hver snurre. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?