Vaniljekranse

Vaniljekransen stammer fra småkagernes storhedstid i 1840’erne. Den hørte oprindeligt til blandt de absolut fineste bagværk med dens overflod af luksuriøse ingredienser som vanilje, mandler, rigelige mængder smør og dansk sukker.

ca. 100 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 vaniljestang
100 g smuttede mandler
375 g hvedemel
125 g kartoffelmel
375 g koldt smør
250 g Dansukker Sukker
1 æg

Instruktioner

Skrab vaniljestangen for vaniljekorn og bland med de smuttede mandler. Hak blandingen meget fint, brug gerne en foodprocessor eller minihakker. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og mandelblandingen. Saml dejen med ægget. Stil dejen tildækket og koldt til næste dag.

Kør den afkølede dej gennem en gammeldags kødhakker*, hvor hullerne er erstattet af en stjerneform specielt beregnet til bagning. Lav lange stjerneformede dejstykker og del dem i 12 cm pr. styk. Fold enderne sammen, så de danner små kranse. 

Bag vaniljekransene i midten af ovnen i ca. 8 minutter ved 200° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist. 

Opbevar vaniljekransene i en lufttæt beholder.

*Man kan bruge sprøjtepose med stjernetyl, hvis man ikke har en kødhakker. Dejen skal være lidt mere blød, hvis den skal i sprøjtepose. Del evt. dejen op i mindre portioner, så sprøjteposen ikke bliver for tung at arbejde med. Sprøjt kransene ud i ringe – med en diameter på ca. 4 cm – direkte på bageplader med bagepapir

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.