Vaniljekranse

Vaniljekransen stammer fra småkagernes storhedstid i 1840’erne. Den hørte oprindeligt til blandt de absolut fineste bagværk med dens overflod af luksuriøse ingredienser som vanilje, mandler, rigelige mængder smør og dansk sukker.

ca. 100 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 vaniljestang
100 g smuttede mandler
375 g hvedemel
125 g kartoffelmel
375 g koldt smør
250 g Dansukker Sukker
1 æg

Instruktioner

Skrab vaniljestangen for vaniljekorn og bland med de smuttede mandler. Hak blandingen meget fint, brug gerne en foodprocessor eller minihakker. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og mandelblandingen. Saml dejen med ægget. Stil dejen tildækket og koldt til næste dag.

Kør den afkølede dej gennem en gammeldags kødhakker*, hvor hullerne er erstattet af en stjerneform specielt beregnet til bagning. Lav lange stjerneformede dejstykker og del dem i 12 cm pr. styk. Fold enderne sammen, så de danner små kranse. 

Bag vaniljekransene i midten af ovnen i ca. 8 minutter ved 200° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist. 

Opbevar vaniljekransene i en lufttæt beholder.

*Man kan bruge sprøjtepose med stjernetyl, hvis man ikke har en kødhakker. Dejen skal være lidt mere blød, hvis den skal i sprøjtepose. Del evt. dejen op i mindre portioner, så sprøjteposen ikke bliver for tung at arbejde med. Sprøjt kransene ud i ringe – med en diameter på ca. 4 cm – direkte på bageplader med bagepapir

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.