Vaniljekranse

Vaniljekransen stammer fra småkagernes storhedstid i 1840’erne. Den hørte oprindeligt til blandt de absolut fineste bagværk med dens overflod af luksuriøse ingredienser som vanilje, mandler, rigelige mængder smør og dansk sukker.

ca. 100 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

1 vaniljestang
100 g smuttede mandler
375 g hvedemel
125 g kartoffelmel
375 g koldt smør
250 g Dansukker Sukker
1 æg

Instruktioner

Skrab vaniljestangen for vaniljekorn og bland med de smuttede mandler. Hak blandingen meget fint, brug gerne en foodprocessor eller minihakker. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og mandelblandingen. Saml dejen med ægget. Stil dejen tildækket og koldt til næste dag.

Kør den afkølede dej gennem en gammeldags kødhakker*, hvor hullerne er erstattet af en stjerneform specielt beregnet til bagning. Lav lange stjerneformede dejstykker og del dem i 12 cm pr. styk. Fold enderne sammen, så de danner små kranse. 

Bag vaniljekransene i midten af ovnen i ca. 8 minutter ved 200° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist. 

Opbevar vaniljekransene i en lufttæt beholder.

*Man kan bruge sprøjtepose med stjernetyl, hvis man ikke har en kødhakker. Dejen skal være lidt mere blød, hvis den skal i sprøjtepose. Del evt. dejen op i mindre portioner, så sprøjteposen ikke bliver for tung at arbejde med. Sprøjt kransene ud i ringe – med en diameter på ca. 4 cm – direkte på bageplader med bagepapir

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.