Vaniljekager

Prøv denne lækre opskrift på en blød og luftig vaniljekage, toppet med en sød glasur og ristede mandelflager. Perfekt til enhver lejlighed, denne kage vil imponere dine gæster.

24 stk.

Vurdering (2303 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. vaniljesukker
150 g smeltet smør eller margarine

Glasur
3 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
50 g smør eller margarine
1/2 dl mælk

Pynt
50 g ristede mandelflager

Instruktioner

Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver,
og vend det ned i dejen. Tilsæt det smeltede fedtstof.

Hæld dejen op i en smurt form, 20 x 30 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Vend kagen ud på et stykke bagepapir.

Bland ingredienserne til glasuren sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Fordel cremen på kagen, og drys med mandelflagerne. Skæres i små firkanter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.