Vaniljeis med hjemmelavet solbærmarmelade

Prøv disse lækre vaniljeis fyldt med hjemmelavet solbærmarmelade og dyppet i god mørk chokolade, smager fantastisk!
- Opskrift Nanna Broe

6 stk. Is

Vurdering (60 stk)

Ingredienser

Solbærmarmelade
50 g solbær
50 g syltesukker fra Dansukker
Saft fra 1 lime

Ismasse
4 pasteuriserede æggeblommer
90 g sukker
2 tsk vaniljepasta
3 dl sødmælk
1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)

Chokolade
200 g Mørk chokolade
100 g lys chokolade
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Solbærmarmelade
1.    Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
2.    Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
3.    Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
4.    Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene

Ismasse
1.    Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
2.    Imens opvarmes sødmælken
3.    Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
4.    Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
5.    Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
6.    Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
7.    Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
8.    Flødeskummet vendes med ismassen
9.    Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)

Samling af ismasse og solbærmarmelade
1.    Kom ismassen i dine silikone isforme
2.    Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
3.    Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
4.    Kom ispinde i formen
5.    Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt

Chokoladeovertræk
1.    Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
2.    Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
3.    Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
4.    Gentag med resten

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.