Ingredienser
Solbærmarmelade
50 g solbær
50 g syltesukker fra Dansukker
Saft fra 1 lime
Ismasse
4 pasteuriserede æggeblommer
90 g sukker
2 tsk vaniljepasta
3 dl sødmælk
1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)
Chokolade
200 g Mørk chokolade
100 g lys chokolade
50 g hvid chokolade
Instruktioner
Solbærmarmelade
1. Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
2. Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
3. Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
4. Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene
Ismasse
1. Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
2. Imens opvarmes sødmælken
3. Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
4. Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
5. Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
6. Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
7. Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
8. Flødeskummet vendes med ismassen
9. Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)
Samling af ismasse og solbærmarmelade
1. Kom ismassen i dine silikone isforme
2. Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
3. Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
4. Kom ispinde i formen
5. Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt
Chokoladeovertræk
1. Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
2. Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
3. Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
4. Gentag med resten
- Opskrift Nanna Broe - Kageliv
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.