Vaniljeis med hjemmelavet solbærmarmelade

Prøv disse lækre vaniljeis fyldt med hjemmelavet solbærmarmelade og dyppet i god mørk chokolade, smager fantastisk!
- Opskrift Nanna Broe

6 stk. Is

Vurdering (49 st)

Ingredienser

Solbærmarmelade
50 g solbær
50 g syltesukker fra Dansukker
Saft fra 1 lime

Ismasse
4 pasteuriserede æggeblommer
90 g sukker
2 tsk vaniljepasta
3 dl sødmælk
1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)

Chokolade
200 g Mørk chokolade
100 g lys chokolade
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Solbærmarmelade
1.    Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
2.    Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
3.    Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
4.    Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene

Ismasse
1.    Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
2.    Imens opvarmes sødmælken
3.    Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
4.    Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
5.    Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
6.    Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
7.    Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
8.    Flødeskummet vendes med ismassen
9.    Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)

Samling af ismasse og solbærmarmelade
1.    Kom ismassen i dine silikone isforme
2.    Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
3.    Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
4.    Kom ispinde i formen
5.    Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt

Chokoladeovertræk
1.    Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
2.    Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
3.    Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
4.    Gentag med resten

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.