Vaniljeis med hjemmelavet solbærmarmelade

Prøv disse lækre vaniljeis fyldt med hjemmelavet solbærmarmelade og dyppet i god mørk chokolade, smager fantastisk!
- Opskrift Nanna Broe

6 stk. Is

Vurdering (49 stk)

Ingredienser

Solbærmarmelade
50 g solbær
50 g syltesukker fra Dansukker
Saft fra 1 lime

Ismasse
4 pasteuriserede æggeblommer
90 g sukker
2 tsk vaniljepasta
3 dl sødmælk
1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)

Chokolade
200 g Mørk chokolade
100 g lys chokolade
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Solbærmarmelade
1.    Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
2.    Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
3.    Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
4.    Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene

Ismasse
1.    Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
2.    Imens opvarmes sødmælken
3.    Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
4.    Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
5.    Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
6.    Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
7.    Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
8.    Flødeskummet vendes med ismassen
9.    Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)

Samling af ismasse og solbærmarmelade
1.    Kom ismassen i dine silikone isforme
2.    Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
3.    Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
4.    Kom ispinde i formen
5.    Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt

Chokoladeovertræk
1.    Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
2.    Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
3.    Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
4.    Gentag med resten

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.