Ingredienser
Solbærmarmelade
50 g solbær
50 g syltesukker fra Dansukker
Saft fra 1 lime
Ismasse
4 pasteuriserede æggeblommer
90 g sukker
2 tsk vaniljepasta
3 dl sødmælk
1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)
Chokolade
200 g Mørk chokolade
100 g lys chokolade
50 g hvid chokolade
Instruktioner
Solbærmarmelade
1. Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
2. Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
3. Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
4. Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene
Ismasse
1. Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
2. Imens opvarmes sødmælken
3. Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
4. Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
5. Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
6. Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
7. Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
8. Flødeskummet vendes med ismassen
9. Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)
Samling af ismasse og solbærmarmelade
1. Kom ismassen i dine silikone isforme
2. Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
3. Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
4. Kom ispinde i formen
5. Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt
Chokoladeovertræk
1. Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
2. Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
3. Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
4. Gentag med resten
- Opskrift Nanna Broe - Kageliv
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?