Valnøddebrød

2 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Om aftenen:
100 g rugmelssurdej
3 dl vand
3 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold

500 skrællet, revet æble
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

200 g knuste rugkerner
3 dl kogende vand

Om morgenen:
Surdej, æbleblanding og skoldning af rug
7 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
2 dl rugmel
2 dl boghvedeflager
2 dl solsikkekerner
200 g valnødder
1 dl hørfrø
1 spsk. fennikelfrø, anis eller kommen – kan udelades
3 tsk. salt

Opskrift på surdej finder du her

Instruktioner

Bland surdejen med vandet i en skål, og tilsæt derefter melet. Sæt låg på skålen, eller dæk den med plastfilm. Lad skålen stå varmt ved ca. 25°, f.eks. i den lukkede ovn, natten over. Bland de revne æbler og muscovadorørsukkeret sammen, og stil det i køleskab. Hæld den knuste rug op i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det stå. Om morgenen blandes surdejen med æbleblandingen og den knuste rug i en stor skål. De øvrige ingredienser tilsættes og blandes godt. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 2-3 timer. Læg dejen over i to smurte, aflange forme á 2 liter. Drys brødene med lidt rugmel. Lad dem stå 1 time. Sæt brødene ind i den 250º varme ovn. Sænk temperaturen til 200°, og bag brødene, til de har en kernetemperatur på 98°. Bagetiden er på ca. 1 time. En lavere kernetemperatur giver klæge brød. Vend brødene ud af formene, og lad dem køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.