Ingredienser
Om aftenen:
100 g rugmelssurdej
3 dl vand
3 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
500 skrællet, revet æble
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
200 g knuste rugkerner
3 dl kogende vand
Om morgenen:
Surdej, æbleblanding og skoldning af rug
7 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
2 dl rugmel
2 dl boghvedeflager
2 dl solsikkekerner
200 g valnødder
1 dl hørfrø
1 spsk. fennikelfrø, anis eller kommen – kan udelades
3 tsk. salt
Opskrift på surdej finder du her
Instruktioner
Bland surdejen med vandet i en skål, og tilsæt derefter melet. Sæt låg på skålen, eller dæk den med plastfilm. Lad skålen stå varmt ved ca. 25°, f.eks. i den lukkede ovn, natten over. Bland de revne æbler og muscovadorørsukkeret sammen, og stil det i køleskab. Hæld den knuste rug op i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det stå. Om morgenen blandes surdejen med æbleblandingen og den knuste rug i en stor skål. De øvrige ingredienser tilsættes og blandes godt. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 2-3 timer. Læg dejen over i to smurte, aflange forme á 2 liter. Drys brødene med lidt rugmel. Lad dem stå 1 time. Sæt brødene ind i den 250º varme ovn. Sænk temperaturen til 200°, og bag brødene, til de har en kernetemperatur på 98°. Bagetiden er på ca. 1 time. En lavere kernetemperatur giver klæge brød. Vend brødene ud af formene, og lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.