Vafler med saltkaramel, banan og bær

ca. 16 stk.

40 minutter

Vurdering (25 stk)

Ingredienser

Vafler
4 æg, adskilt
300 g (5 dl) hvedemel
1/2 tsk. natron
2 spsk. Dansukker Bagesukker
50 g smeltet smør
6 dl mælk

Saltkaramelsauce
2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
50 g smør
3 dl piskefløde
En smule flagesalt

Instruktioner

Vafler
Pisk æggehviderne stive, og sæt dem til side.
Bland mel, natron og sukker i en separat skål. Tilsæt æggeblommerne, det smeltede smør og sukkeret, og bland det hele sammen.
Tilsæt mælken under omrøring, og rør, til dejen er jævn.
Vend til sidst æggehviden ned i massen.
Bag vaflerne i et vaffeljern.
Serveres med banan, bær og is. Hæld karamelsaucen over.

Saltkaramelsauce
Alle ingredienser til karamelsaucen, undtagen fløden, hældes i en lille gryde. Varm op under svag varme, og rør af og til, indtil massen er flydende.
Skru nu op for varmen, og tilsæt fløden, når det begynder at boble. Lad blandingen koge 2-3 minutter, sluk for varmen, og tilsæt flagesalt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.