Vafler med birkes - Opskrifter

Vafler med birkes

ca. 24 små vafler ca. 1 time
Nybagte vafler er det bedste! Prøv denne version med birkes, kanel og havremælk, du vil ikke fortryde det!
Vafler med birkes
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl havremælk
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 5 spsk. birkes
  • 60 g blødt smør
  • 1/4 pakke gær (12 g)
  • 2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
  • 2 æg
  • 3 2/3 dl hvedemel
  • 1 krm salt
  • smør eller olie til vaffeljernet

Giv havremælk og kanel et opkog. Tilsæt birkes, og lad blandingen simre i 10 minutter ved svag varme, til den er tyknet. Hæld birkesblandingen op i en skål, og lad den køle lidt af.

Tilsæt smør, og lad det smelte under omrøring. Smuldr gæren i, og rør, til blandingen er jævn. Sigt flormeliset i, og tilsæt et æg ad gangen, mens der røres godt. Vend hvedemelet og salt i. Rør dejen helt jævn.

Dæk dejen til med et klæde, og lad den hæve i 20 minutter.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Sigt flormelis over, og server med valgfrit tilbehør.

Tip: Hvis du gerne vil have lidt mere syrlige vafler, så tilsæt reven skal af 1 citron, gerne usprøjtet.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;