Vafler med birkes

Nybagte vafler er det bedste! Prøv denne version med birkes, kanel og havremælk, du vil ikke fortryde det!

ca. 24 små vafler

ca. 1 time

Vurdering (0 st)

Ingredienser

2 1/2 dl havremælk
1 tsk. stødt kanel
5 spsk. birkes
60 g blødt smør
1/4 pakke gær (12 g)
2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 æg
3 2/3 dl hvedemel
1 knsp. salt
smør eller olie til vaffeljernet

Instruktioner

Giv havremælk og kanel et opkog. Tilsæt birkes, og lad blandingen simre i 10 minutter ved svag varme, til den er tyknet. Hæld birkesblandingen op i en skål, og lad den køle lidt af.

Tilsæt smør, og lad det smelte under omrøring. Smuldr gæren i, og rør, til blandingen er jævn. Sigt flormeliset i, og tilsæt et æg ad gangen, mens der røres godt. Vend hvedemelet og salt i. Rør dejen helt jævn.

Dæk dejen til med et klæde, og lad den hæve i 20 minutter.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Sigt flormelis over, og server med valgfrit tilbehør.

Tip: Hvis du gerne vil have lidt mere syrlige vafler, så tilsæt reven skal af 1 citron, gerne usprøjtet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.