Vafler med birkes

Nybagte vafler er det bedste! Prøv denne version med birkes, kanel og havremælk, du vil ikke fortryde det!

ca. 24 små vafler

ca. 1 time

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

2 1/2 dl havremælk
1 tsk. stødt kanel
5 spsk. birkes
60 g blødt smør
1/4 pakke gær (12 g)
2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 æg
3 2/3 dl hvedemel
1 knsp. salt
smør eller olie til vaffeljernet

Instruktioner

Giv havremælk og kanel et opkog. Tilsæt birkes, og lad blandingen simre i 10 minutter ved svag varme, til den er tyknet. Hæld birkesblandingen op i en skål, og lad den køle lidt af.

Tilsæt smør, og lad det smelte under omrøring. Smuldr gæren i, og rør, til blandingen er jævn. Sigt flormeliset i, og tilsæt et æg ad gangen, mens der røres godt. Vend hvedemelet og salt i. Rør dejen helt jævn.

Dæk dejen til med et klæde, og lad den hæve i 20 minutter.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Sigt flormelis over, og server med valgfrit tilbehør.

Tip: Hvis du gerne vil have lidt mere syrlige vafler, så tilsæt reven skal af 1 citron, gerne usprøjtet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.