Tyttebærtærte med italiensk marengs

Forkæl dig selv med denne lækre tærte med råsyltede tyttebær og luftig italiensk marengs. Med ingredienser som mørk muscovadorørsukker, kanel og letpisket fløde er denne dessert perfekt til enhver lejlighed!

6 portioner, Tid: 45 minutter + 30 minutter til at lade dejen hvile i

Vurdering (22 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æg
En smule salt

Råsyltede tyttebær
225 g tyttebær
2½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. kanel
1 spsk. majsstivelse

Italiensk marengs
2 dl Dansukker Sukker
½ dl vand
4 æggehvider

Derudover skal du bruge
6 tarteletforme

Tilbehør
Letpisket fløde

Tyttebærrene kan erstattes med blåbær i denne lækre tærte med luftig marengs.

Instruktioner

Sådan gør du
1. Bland ingredienserne til dejen. Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Stil ovnen på 180 grader, når de 30 minutter næsten er gået.
2. Rul tærtedejen ud, og beklæd tarteletformene.
3. Rårørte tyttebær: Mos tyttebær, sukker, kanel og majsstivelse sammen med en gaffel. Fyld formene med tyttebærmosen. Bages i ca. 30 minutter. 
4. Italiensk marengs: Varm sukkeret og vandet op, mål efter med et termometer, og rør ikke i blandingen. Hæld æggehviderne i en skål, og begynd at piske dem. Når sukkerlagen er 121 grader, hældes den langsomt ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning.
5. Når al sukkerlagen er hældt i, piskes i 5-10 minutter ved høj hastighed, til marengsen er kold.
6. Sprøjt eller dæk de afkølede tarteletter med marengsen, og brænd ydersiden med en gasbrænder. Du kan også bruge ovnens grillfunktion, men hold godt øje, for det går hurtigt og brænder let.

Opskrift Gustaf Engsner, Danderyd, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?