Tyttebærtærte med italiensk marengs

6 portioner, Tid: 45 minutter + 30 minutter til at lade dejen hvile i

Vurdering (21 stk)

Ingredienser

100 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æg
En smule salt

Råsyltede tyttebær
225 g tyttebær
2½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. kanel
1 spsk. majsstivelse

Italiensk marengs
2 dl Dansukker Sukker
½ dl vand
4 æggehvider

Derudover skal du bruge
6 tarteletforme

Tilbehør
Letpisket fløde

Tyttebærrene kan erstattes med blåbær i denne lækre tærte med luftig marengs.

Instruktioner

Sådan gør du
1. Bland ingredienserne til dejen. Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Stil ovnen på 180 grader, når de 30 minutter næsten er gået.
2. Rul tærtedejen ud, og beklæd tarteletformene.
3. Rårørte tyttebær: Mos tyttebær, sukker, kanel og majsstivelse sammen med en gaffel. Fyld formene med tyttebærmosen. Bages i ca. 30 minutter. 
4. Italiensk marengs: Varm sukkeret og vandet op, mål efter med et termometer, og rør ikke i blandingen. Hæld æggehviderne i en skål, og begynd at piske dem. Når sukkerlagen er 121 grader, hældes den langsomt ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning.
5. Når al sukkerlagen er hældt i, piskes i 5-10 minutter ved høj hastighed, til marengsen er kold.
6. Sprøjt eller dæk de afkølede tarteletter med marengsen, og brænd ydersiden med en gasbrænder. Du kan også bruge ovnens grillfunktion, men hold godt øje, for det går hurtigt og brænder let.

Opskrift Gustaf Engsner, Danderyd, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.