Tyttebærtærte med italiensk marengs

6 portioner, Tid: 45 minutter + 30 minutter til at lade dejen hvile i

Vurdering (21 stk)

Ingredienser

100 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æg
En smule salt

Råsyltede tyttebær
225 g tyttebær
2½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. kanel
1 spsk. majsstivelse

Italiensk marengs
2 dl Dansukker Sukker
½ dl vand
4 æggehvider

Derudover skal du bruge
6 tarteletforme

Tilbehør
Letpisket fløde

Tyttebærrene kan erstattes med blåbær i denne lækre tærte med luftig marengs.

Instruktioner

Sådan gør du
1. Bland ingredienserne til dejen. Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Stil ovnen på 180 grader, når de 30 minutter næsten er gået.
2. Rul tærtedejen ud, og beklæd tarteletformene.
3. Rårørte tyttebær: Mos tyttebær, sukker, kanel og majsstivelse sammen med en gaffel. Fyld formene med tyttebærmosen. Bages i ca. 30 minutter. 
4. Italiensk marengs: Varm sukkeret og vandet op, mål efter med et termometer, og rør ikke i blandingen. Hæld æggehviderne i en skål, og begynd at piske dem. Når sukkerlagen er 121 grader, hældes den langsomt ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning.
5. Når al sukkerlagen er hældt i, piskes i 5-10 minutter ved høj hastighed, til marengsen er kold.
6. Sprøjt eller dæk de afkølede tarteletter med marengsen, og brænd ydersiden med en gasbrænder. Du kan også bruge ovnens grillfunktion, men hold godt øje, for det går hurtigt og brænder let.

Opskrift Gustaf Engsner, Danderyd, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.