Tyttebærtærte med italiensk marengs

Forkæl dig selv med denne lækre tærte med råsyltede tyttebær og luftig italiensk marengs. Med ingredienser som mørk muscovadorørsukker, kanel og letpisket fløde er denne dessert perfekt til enhver lejlighed!

6 portioner, Tid: 45 minutter + 30 minutter til at lade dejen hvile i

Vurdering (22 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æg
En smule salt

Råsyltede tyttebær
225 g tyttebær
2½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. kanel
1 spsk. majsstivelse

Italiensk marengs
2 dl Dansukker Sukker
½ dl vand
4 æggehvider

Derudover skal du bruge
6 tarteletforme

Tilbehør
Letpisket fløde

Tyttebærrene kan erstattes med blåbær i denne lækre tærte med luftig marengs.

Instruktioner

Sådan gør du
1. Bland ingredienserne til dejen. Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Stil ovnen på 180 grader, når de 30 minutter næsten er gået.
2. Rul tærtedejen ud, og beklæd tarteletformene.
3. Rårørte tyttebær: Mos tyttebær, sukker, kanel og majsstivelse sammen med en gaffel. Fyld formene med tyttebærmosen. Bages i ca. 30 minutter. 
4. Italiensk marengs: Varm sukkeret og vandet op, mål efter med et termometer, og rør ikke i blandingen. Hæld æggehviderne i en skål, og begynd at piske dem. Når sukkerlagen er 121 grader, hældes den langsomt ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning.
5. Når al sukkerlagen er hældt i, piskes i 5-10 minutter ved høj hastighed, til marengsen er kold.
6. Sprøjt eller dæk de afkølede tarteletter med marengsen, og brænd ydersiden med en gasbrænder. Du kan også bruge ovnens grillfunktion, men hold godt øje, for det går hurtigt og brænder let.

Opskrift Gustaf Engsner, Danderyd, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.