Tyttebærkage - Opskrifter

Tyttebærkage

ca. 12 pers.
Tyttebærkage
Bedømmelse: (8vurderinger)

Ingredienser

150 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Sukker, gerne økologisk
2 spsk. vaniljesukker
3 æg
4 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
100 g friske eller frosne tyttebær (eller andre bær, f.eks. blåbær, hindbær eller ribs)

 

Pynt
Dansukker Flormelis 

Rør fedtstof og de to sukkerarter blødt og smidigt. Tilsæt æg, et ad gangen, under omrøring. Bland mel og bagepulver, og vend det i blandingen. Hæld 3/4 af dejen i en smurt og meldrysset form, ca. 2 liter. Læg bærrene ovenpå, og dæk derefter med resten af dejen. Stil kagen på en rist nederst i ovnen, og bag den ved 175˚ i ca. 1 time. Lad den stå i formen i 10 minutter, inden den tages ud og sættes på en rist. Opbevares i køleskab eller fryses ned. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;