Tynde, glutenfri peberkager

Tynde, glutenfri peberkager

ca. 120 stk. 1 time og 20 min.
Bag noget, som alle kan lide, til jul. Vores tynde, glutenfrie peberkager er lavet på glutenfrit mel og kartoffelmel og passer til alle julens hyggestunder.
Tynde, glutenfri peberkager
Bedømmelse: (2vurderinger)

Ingredienser

  • 2 dl mandler
  • 200 g smør
  • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
  • 1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. natron
  • 2 dl kartoffelmel
  • 3 1/2 dl glutenfri fin melblanding

Pynt

  • 75 g mørk chokolade

Skold og smut mandlerne, og hak dem fint.

Rør smør, brun farin og sirup sammen i en skål. Tilsæt krydderier og mandler.

Bland natron, kartoffelmel og det glutenfri mel i en anden skål, og rør blandingen ned i dejen.

Stil peberkagedejen i køleskabet i ca. 20 minutter. Tag den ud, og læg den på et bord med lidt kartoffelmel på. Del dejen i to klumper og rul dem ud til stænger. Pak de to stænger ind i husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175°C.

Skær rullerne ud i meget tynde skiver, og læg skiverne på bageplader beklædt med bagepapir. Bag peberkagerne i den nederste del af ovnen i ca. 10-12 minutter, afhængigt af hvor tyndt, du skærer dem ud. Lad dem køle af.

Smelt chokoladen, og fordel den over peberkagerne.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;