Tynde, glutenfri peberkager

Bag noget, som alle kan lide, til jul. Vores tynde, glutenfrie peberkager er lavet på glutenfrit mel og kartoffelmel og passer til alle julens hyggestunder.

ca. 120 stk.

PT1H

1 time og 20 min.

Vurdering (7 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 dl mandler
200 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. natron
2 dl kartoffelmel
3 1/2 dl glutenfri fin melblanding

Pynt
75 g mørk chokolade

Instruktioner

Skold og smut mandlerne, og hak dem fint.

Rør smør, brun farin og sirup sammen i en skål. Tilsæt krydderier og mandler.

Bland natron, kartoffelmel og det glutenfri mel i en anden skål, og rør blandingen ned i dejen.

Stil peberkagedejen i køleskabet i ca. 20 minutter. Tag den ud, og læg den på et bord med lidt kartoffelmel på. Del dejen i to klumper og rul dem ud til stænger. Pak de to stænger ind i husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175°C.

Skær rullerne ud i meget tynde skiver, og læg skiverne på bageplader beklædt med bagepapir. Bag peberkagerne i den nederste del af ovnen i ca. 10-12 minutter, afhængigt af hvor tyndt, du skærer dem ud. Lad dem køle af.

Smelt chokoladen, og fordel den over peberkagerne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?