Triple Trifli med hasselnød-sesam-knas

4 portioner 20 minutter
Som navnet antyder, er det en hyggelig trio-symfoni af sommerens frugter, som bliver forvandlet til en nem og lækker dessert. Lag på lag af forskellige smage krydret med knasende sprød hasselnød-sesam-knas!
- Opskrift Mandekogebogen
Triple Trifli med hasselnød-sesam-knas
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Stikkelsbærkompot:

    • 1,5 dl grønne stikkelsbær
    • 1,5 dl syltesukker

    Rabarberkompot:

    • 2 stængler rabarber
    • 1 spsk. vaniljesukker
    • 1 dl syltesukker

    Hindbærkompot:

    • 1 dl hindbær
    • 0,5 vaniljestang
    • 0,5 dl syltesukker

    Hasselnød-sesam-knas:

    • 1 dl hasselnødder
    • 0,5 dl sesamfrø
    • 1 dl mørk sirup

    • 2 dl piskefløde

    I tre gryder (eller en af gangen alt efter overblik!) fordeles de tre forskellige typer bær og tilsættes sukker og de resterende ingredienser. Stikkelsbærkompotten skal være den syrlige del, rabarberen den sødmefulde og hindbærdelen den mere parfumerede.

    Alle tre kompotter skal simre i ca. 10 minutter, indtil konsistensen er let flydende til fast. Lad dem køle helt ned i køleskabet.

    I mellemtiden hakker du hasselnødderne groft og blander dem sammen med sesamfrø og den mørke sirup. Hæld den klistrede masse på en bageplade med bagepapir og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft - indtil der kommer lidt mørke farver på massen og siruppen karamelliserer let. Lad det køle helt af.

    Pisk piskefløden stiv.

    Fordel lag på lag af skiftevis kompot, knas og flødeskum og servér straks!