Toscaæbler

Lækre toscaæbler. Kog hurtigt æblerne op og læg dem i små portionsforme. Dæk æblerne med toscadejen og bag. Servér toscaæblerne direkte i formene med flødeskum.

4 portioner

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 store æbler
2 liter vand
2 dl Dansukker Sukker

Toscadej
100 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. hvedemel
2 spsk. tynd fløde
50 g mandler i flager eller flækkede

Instruktioner

Hæld vand i en gryde, og tilsæt sukker. Lad det koge op. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Læg æblerne i det kogende vand i 2 minutter. Tag æblerne op med en hulske, og læg dem i fire ovnfaste portionsforme. Bland ingredienserne til toscadejen sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Fordel dejen over æblerne. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter. Serveres lune med lidt letpisket fløde eller cremefraiche tilsmagt med vaniljesukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.