Tomattærte

ca. 6 portioner

Vurdering (49 stk)

Ingredienser

Dej
150 g smør eller margarine
1 1/2 dl grahamsmel
1 1/2 dl hvedemel
1 spsk. koldt vand

Fyld
400 g cocktailtomater
2-3 zittauerløg
2 spsk. flydende margarine
2 tsk. Dansukker Brun Farin
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1-2 fed hvidløg, kan udelades
1 spsk. hakket frisk oregano
2 spsk. hakket, frisk basilikum
1/2 tsk. salt
1-2 tsk. sambal oelek
4 dl revet lagret Cheddarost
2 dl piskefløde

Instruktioner

Ælt ingredienserne til tærtedejen sammen. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Forbag tærtebunden ved 225 °C i ca. 10 minutter.

Pil og hak løgene. Svits løgene i fedtstoffet sammen med den brune farin. Tilsæt tomatpuré, sirup, hvidløg, krydderurter, salt og sambal oelek. Smag til, og tilsæt evt. mere krydderi. Læg først et lag ost på tærtebunden. Bred derefter fyldet ud over osten. Læg tomaterne på. Drys med den resterende ost. Hæld fløden på. Bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server tærten med en frisk salat til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.