Tomattærte

ca. 6 portioner
Tomattærte
(38)

    Dej

    • 150 g smør eller margarine
    • 1 1/2 dl grahamsmel
    • 1 1/2 dl hvedemel
    • 1 spsk. koldt vand

    Fyld

    • 400 g cocktailtomater
    • 2-3 zittauerløg
    • 2 spsk. flydende margarine
    • 2 tsk. Dansukker Brun Farin
    • 3 spsk. tomatpuré
    • 1 spsk. Dansukker Lys Sirup
    • 1-2 fed hvidløg, kan udelades
    • 1 spsk. hakket frisk oregano
    • 2 spsk. hakket, frisk basilikum
    • 1/2 tsk. salt
    • 1-2 tsk. sambal oelek
    • 4 dl revet lagret Cheddarost
    • 2 dl piskefløde

    Ælt ingredienserne til tærtedejen sammen. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Forbag tærtebunden ved 225 °C i ca. 10 minutter.

    Pil og hak løgene. Svits løgene i fedtstoffet sammen med den brune farin. Tilsæt tomatpuré, sirup, hvidløg, krydderurter, salt og sambal oelek. Smag til, og tilsæt evt. mere krydderi. Læg først et lag ost på tærtebunden. Bred derefter fyldet ud over osten. Læg tomaterne på. Drys med den resterende ost. Hæld fløden på. Bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server tærten med en frisk salat til.