Tomattærte

ca. 6 portioner

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

Dej
150 g smør eller margarine
1 1/2 dl grahamsmel
1 1/2 dl hvedemel
1 spsk. koldt vand

Fyld
400 g cocktailtomater
2-3 zittauerløg
2 spsk. flydende margarine
2 tsk. Dansukker Brun Farin
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1-2 fed hvidløg, kan udelades
1 spsk. hakket frisk oregano
2 spsk. hakket, frisk basilikum
1/2 tsk. salt
1-2 tsk. sambal oelek
4 dl revet lagret Cheddarost
2 dl piskefløde

Instruktioner

Ælt ingredienserne til tærtedejen sammen. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Forbag tærtebunden ved 225 °C i ca. 10 minutter.

Pil og hak løgene. Svits løgene i fedtstoffet sammen med den brune farin. Tilsæt tomatpuré, sirup, hvidløg, krydderurter, salt og sambal oelek. Smag til, og tilsæt evt. mere krydderi. Læg først et lag ost på tærtebunden. Bred derefter fyldet ud over osten. Læg tomaterne på. Drys med den resterende ost. Hæld fløden på. Bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server tærten med en frisk salat til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.