Sukkerbrødskage
50 g smør eller margarine
2 æg
2 3/4 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. kakao
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
Glasur
2 dl Dansukker Flormelis og et par dråber frugtfarve
2-3 tsk. vand
1 tsk. olie eller flydende margarine
Bag to aflange sukkerbrødskager
1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.
2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
3. Pisk æg, flor og kakao, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.
4. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.
5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.
Lad dem køle af. Skær 1/3 af den ene, og stil det oven på det andet stykke som et lokomotiv. Glasseres med flormelis. Den anden kage deles i to stykker. Udhul en del af kagerne, så der bliver et "lastrum" i dem. Kom glasur på vognene. Sæt runde stykker slik på som hjul, og forbind lokomotivet og vognene med lakridsstykker. Pynt togkagen med glasur. Fyld vognene med slik.
Opskriften er udarbejdet af