Toffifee

Toffifee - en hjemmelavet klassiker som smager fantastisk. Det bliver et sandt hit blandt julegodterne.

ca. 30 stk.

ca. 1 time og 20 min.

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Karamel
15 g smør
1 dl piskefløde
3/4 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 knsp. salt

Øvrige ingredienser
ca. 30 hasselnødder
150 g nougat
20 g mørk chokolade

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft, og rist hasselnødderne i ca. 5-10 minutter. Læg nødderne på et viskestykke, og gnid hinderne af. Lad dem køle af.

Stil ca. 30 små papirsforme på en bageplade, eller brug en silikoneform. Bring alle ingredienserne til karamellen i kog i en tykbundet gryde under omrøring.
Lad blandingen koge op til 125 °C.

Hæld karamelmassen i formene, så de er ca. 1/3 fyldt, og træk karamelmassen op langs
siderne med en ske. Læg en hasselnød i hver form. Stil dem til side, så de kan stivne.

Smelt nougaten i mikrobølgeovnen ved medium effekt, og fyld nougaten op til kanten af papirsformene. Lad den sætte sig i køleskabet, og smelt imens chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. 

Fyld chokoladen i en sprøjtepose, og sprøjt en klat på hver af nougatgodterne. Lad dem sætte sig helt ved stuetemperatur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.