Tigerkage - Opskrifter

Tigerkage

Tigerkage
Bedømmelse: (68vurderinger)

Ingredienser

50 g smør
2 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl mælk
3 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. cacao
1 spsk. vand
smør til formen
rasp til formen

Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp. Stil ovnen på 175 °C. Smelt smørret, og lad det køle af.

Pisk æg og sukker til det skummer. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen. Tilsæt fedtstof og mælk.

Kom 2/3 af den lyse dej i formen, bland derefter cacao i resten af dejen. Kom den mørke dej i og træk en gaffel gennem dejen, så den færdige kage får et marmoreret udseende.

Tigerkagen bages midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;