Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

12 stk. 2 timer
Tarteletter med vaniljecreme og friske bær
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

    Tærtebund

    • 300 g hvedemel eller mandelmel
    • 2 dl Dansukker Flormelis
    • 125 g smør i mindre stykker
    • Skal af 1 usprøjtet citron
    • 1 æggeblomme
    • 4-6 spsk. iskoldt vand

    Vaniljecreme

    • 5 dl mælk
    • 3 spsk. vaniljesukker
    • 1 tsk. vaniljepulver
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 6 æggeblommer
    • 3 spsk. majsstivelse
    • 50 g blødt smør

    • Friske bær og Dansukker Flormelis til pynt

    Tærtebund
    Saml mel, sukker og smør til en smuldret dej. Tilsæt citronskallen.
    Rør æggeblommen i.
    Tilsæt vandet med en spiseskefuld ad gangen, og rør det sammen til en smidig dej.
    Rul den sammen, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
    Sæt ovnen på 200 °C.
    Rul eller tryk tærtedejen ud i springforme eller mandelforme.
    Bages i ovnen i 10-12 minutter.
    Lad den køle af, og frigør forsigtigt tærten fra formen. Obs! Tærtebunden bliver mere porøs, hvis der anvendes mandelmel.
    Fyld tærtebunden med vaniljecreme og pynt gerne med bær efter eget valg og flormelis.

    Vaniljecreme
    Giv mælken et opkog, og tilsæt vaniljesukker og vaniljepulver.
    Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse let og luftigt. Tilsæt den varme mælk under piskning.
    Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op, mens der piskes, til den tykner. Tag kasserollen af, og hæld vaniljecremen i en skål. Tilsæt smørret, og rør rundt, indtil det hele er smeltet.
    Stil den overdækket i køleskabet, og lad den køle af.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker