Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

Tarteletter med vaniljecreme og bær passer perfekt som dessert på en sommeraften. Bag tærtedejen i små forme, lav din egen vaniljecreme og pynt med friske bær.

12 stk.

PT1H

2 timer

Vurdering (6 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Tærtebund
300 g hvedemel eller mandelmel
2 dl Dansukker Flormelis
125 g smør i mindre stykker
Skal af 1 usprøjtet citron
1 æggeblomme
4-6 spsk. iskoldt vand

Vaniljecreme
5 dl mælk
3 spsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljepulver
1 dl Dansukker Sukker
6 æggeblommer
3 spsk. majsstivelse
50 g blødt smør

Friske bær og Dansukker Flormelis til pynt

Instruktioner

Tærtebund
Saml mel, sukker og smør til en smuldret dej. Tilsæt citronskallen.
Rør æggeblommen i.
Tilsæt vandet med en spiseskefuld ad gangen, og rør det sammen til en smidig dej.
Rul den sammen, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
Sæt ovnen på 200 °C.
Rul eller tryk tærtedejen ud i springforme eller mandelforme.
Bages i ovnen i 10-12 minutter.
Lad den køle af, og frigør forsigtigt tærten fra formen. Obs! Tærtebunden bliver mere porøs, hvis der anvendes mandelmel.
Fyld tærtebunden med vaniljecreme og pynt gerne med bær efter eget valg og flormelis.

Vaniljecreme
Giv mælken et opkog, og tilsæt vaniljesukker og vaniljepulver.
Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse let og luftigt. Tilsæt den varme mælk under piskning.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op, mens der piskes, til den tykner. Tag kasserollen af, og hæld vaniljecremen i en skål. Tilsæt smørret, og rør rundt, indtil det hele er smeltet.
Stil den overdækket i køleskabet, og lad den køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.