Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

Tarteletter med vaniljecreme og bær passer perfekt som dessert på en sommeraften. Bag tærtedejen i små forme, lav din egen vaniljecreme og pynt med friske bær.

12 stk.

PT1H

2 timer

Vurdering (6 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Tærtebund
300 g hvedemel eller mandelmel
2 dl Dansukker Flormelis
125 g smør i mindre stykker
Skal af 1 usprøjtet citron
1 æggeblomme
4-6 spsk. iskoldt vand

Vaniljecreme
5 dl mælk
3 spsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljepulver
1 dl Dansukker Sukker
6 æggeblommer
3 spsk. majsstivelse
50 g blødt smør

Friske bær og Dansukker Flormelis til pynt

Instruktioner

Tærtebund
Saml mel, sukker og smør til en smuldret dej. Tilsæt citronskallen.
Rør æggeblommen i.
Tilsæt vandet med en spiseskefuld ad gangen, og rør det sammen til en smidig dej.
Rul den sammen, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
Sæt ovnen på 200 °C.
Rul eller tryk tærtedejen ud i springforme eller mandelforme.
Bages i ovnen i 10-12 minutter.
Lad den køle af, og frigør forsigtigt tærten fra formen. Obs! Tærtebunden bliver mere porøs, hvis der anvendes mandelmel.
Fyld tærtebunden med vaniljecreme og pynt gerne med bær efter eget valg og flormelis.

Vaniljecreme
Giv mælken et opkog, og tilsæt vaniljesukker og vaniljepulver.
Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse let og luftigt. Tilsæt den varme mælk under piskning.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op, mens der piskes, til den tykner. Tag kasserollen af, og hæld vaniljecremen i en skål. Tilsæt smørret, og rør rundt, indtil det hele er smeltet.
Stil den overdækket i køleskabet, og lad den køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.