Talkage

Talkagen er en kommende klassiker, pynt den med friske bær og små marengs. Kun fantasien sætter grænser. En favorit til enhver fest.

2 tal (A4 størrelse), 16-20 personer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Citrus-mazarin
250 g Dansukker Bagesukker
100 g mandelmel
200 g mel
375 g æg
350 g marcipan
1⁄2 økologisk citron, skal heraf
1⁄4 økologisk appelsin, skal heraf
1 knivspids salt

Vaniljecreme
2 blade husblas
1 vaniljestang
1 spsk. Dansukker Bagesukker
260 g piskefløde
60 g Dansukker Glukosesirup
1⁄2 økologisk citron, skal heraf
200 g hvid chokolade
375 g piskefløde

Stribede marengs
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
160 g Dansukker Bagesukker
rød konditorfarve

Pynt
friske jordbær
friske hindbær

Instruktioner

Blend alle ingredienser til mazarinen sammen til en ensartet dej og hæld dejen i en bradepande (40x60 cm) beklædt med bagepapir.

Bag mazarinen ved 180° (alm. varme) i 30-35 minutter. Lad kagen køle af i formen. Lad den temperere til stuetemperatur før servering. Kagen kan gemmes både på køl og frys indtil brug.

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.

Skrab kornene fri fra vaniljestangen og bland dem med bagesukkeret. 
Varm 260 g piskefløde, glukosesirup, vaniljesukker, den tomme vaniljestang og citronskallen op til kogepunktet. kom den udblødte husblas i den varme fløde.
Hæld fløde over den hvide chokolade ad to omgange. 
Stavblend massen og tilsæt 375 g kold fløde, stavblend igen, og sæt på køl i en lufttæt beholder. Gem cremen på køl i mindst 3 timer og gerne i op til to døgn.

Placer æggehvider og bagesukker i en skål og pisk dem til luftig marengs på høj hastighed med håndmikser, eller medium hastighed på en røremaskine.

Placer en rund tylle i sprøjteposen og mal striber af konditorfarve på indersiden af sprøjteposen med en tandstik. Overfør forsigtigt marengsen til sprøjteposen og sprøjt små dutter på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag begge plader marengs ved 95° (varmluft) i ca. 1 time. Lad dem afkøle helt på bagepladen og pak dem lufttæt ind indtil brug.

Skær mazarinen ud i tal (print skabeloner i A4) og placer dem på serveringsfadet. Pisk vaniljecremen luftig, overfør den til en sprøjtepose med en rund tylle og sprøjt dutter på toppen af mazarin-tallene.

 Pynt kagen med friske jordbær og hindbær og stribede marengs.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.