Ingredienser
Browniebund
100 g smeltet smør
100 g hakket mørk chokolade
2 æg
1 dl hvedemel
3 dl Dansukker Sukker
3 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
2 knsp. salt
Mousse
500 g friske jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. vaniljesukker
6 dl piskefløde
Dekoration
Chokoladefigurer
Jordbær
Fløde
Mynteblade
Instruktioner
Bund
Sæt ovnen på 175 grader. Smelt smørret, tilsæt den hakkede chokolade, og lad det smelte sammen.
Rør æg og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser og chokoladen. Bages i en smurt ildfast form med aftagelig bund (24 cm i diameter) i 15-20 minutter. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 1 time.
Mousse
Blend jordbærrene, og kog puréen op med syltesukkeret. Tag af varmen, og rør vaniljesukkeret i. Pisk fløden til et luftigt skum. Vend jordbærgeléen i, når den er begyndt at stivne noget.
Fordel moussen over browniebunden, og frys i mindst fire timer. Løsn formen, læg på et fad.
Pynt med jordbær og mynte.
Opskrift Patrik Lundkvist, Ljungby, Sverige
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.