Syltetøjskage

10-12 stykker 40 minutter
En blød og sej syltetøjskage er et lækkert alternativ til de almindelige småkager med hindbærfyld. Syltetøjskagen bliver klistret i midten og kan med fordel bages i en brødform.
Syltetøjskage
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Rørsukker
  • 3 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme

Topping

  • Ca. 1 dl blommesyltetøj eller andet syltetøj efter eget valg

Sæt ovnen på 200 grader.

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt.

Beklæd en brødform, ca. 1 liter, med bagepapir, og hæld dejen i.

Bages i den nederste del af ovnen i 5 minutter, så kagen bliver lidt sprød. Tag kagen ud af ovnen, og smør syltetøj på langs midten af kagen.

Bages i yderligere 20-25 minutter, til kagen har fået farve og er blevet sprød. Den skal være en smule klæbrig i midten.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker