Sweet and sour chicken

Braiseret med tamarind, ingefær og grønne peberkorn.

4 pers.

Vurdering (26 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 kg kyllingeoverlår
2 løg, ca. 100 g
4 fed hvidløg
60 g ingefær
2 dl tamarind paste
100 g Dansukker Brun Farin
2 dl soya
2 dl østerssauce
50 g friske grønne peberkorn

Tilbehør
1 rød chili
2 forårsløg
1/4 bundt koriander
2 spsk. ristede skalotteløg*
4 dl jasminris, kogte

Instruktioner

Pil og skræl løg, hvidløg og ingefær og hak det groft.

Blend det sammen med tamarind til en grov pure og tilsæt soya og østerssauce.

Hæld det i en skål og tilføj brun farin og grønne peberkorn.

Kom det i en lille bradepande sammen med kyllingestykkerne og vend det godt sammen.

Steg i ovnen på 160 grader i ca. 1 ½ time. Kom løbende marinaden oven på kyllingstykkerne. Når kyllingestykkerne er færdige, kan saucen evt. tilsættes lidt kogende vand, hvis den er blevet for indkogt, og smages til med ekstra tamarind og sukker. Den skal være sweet and sour.

Snit chili og forårsløg fint på langs og pluk koriander.

Anret kyllingen i dybe tallerkener med saucen, garner med chili, forårsløg og koriander. Server med jasminris (skyllet og kogt efter pakkens anvisning) og ristede skalotteløg.

* Ristede skalotteløg kan købes hos din asiatiske købmand.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?