Ingredienser
1 kg kyllingeoverlår
2 løg, ca. 100 g
4 fed hvidløg
60 g ingefær
2 dl tamarind paste
100 g Dansukker Brun Farin
2 dl soya
2 dl østerssauce
50 g friske grønne peberkorn
Tilbehør
1 rød chili
2 forårsløg
1/4 bundt koriander
2 spsk. ristede skalotteløg*
4 dl jasminris, kogte
Instruktioner
Pil og skræl løg, hvidløg og ingefær og hak det groft.
Blend det sammen med tamarind til en grov pure og tilsæt soya og østerssauce.
Hæld det i en skål og tilføj brun farin og grønne peberkorn.
Kom det i en lille bradepande sammen med kyllingestykkerne og vend det godt sammen.
Steg i ovnen på 160 grader i ca. 1 ½ time. Kom løbende marinaden oven på kyllingstykkerne. Når kyllingestykkerne er færdige, kan saucen evt. tilsættes lidt kogende vand, hvis den er blevet for indkogt, og smages til med ekstra tamarind og sukker. Den skal være sweet and sour.
Snit chili og forårsløg fint på langs og pluk koriander.
Anret kyllingen i dybe tallerkener med saucen, garner med chili, forårsløg og koriander. Server med jasminris (skyllet og kogt efter pakkens anvisning) og ristede skalotteløg.
* Ristede skalotteløg kan købes hos din asiatiske købmand.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?