Svenske fastelavnsboller

ca. 25 stk.

Vurdering (4 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Pensling
æg

Pynt
Dansukker Flormelis

Fyld
3 dl piskefløde
100 g mandler
1/2-1 dl Dansukker Flormelis

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.

Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 25 stykker, som rulles til boller. Læg bollerne på en bageplade, og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.

Pensl bollerne med æg. Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.

Skold, smut og hak mandlerne fint. Pisk fløden til fast skum. Tilsæt mandler og flormelis. Skær et låg af bollerne, og fordel fløden på underdelen. Læg låget på igen. Sigt flormelis over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.