Sure hindbærstrimler

ca. 15 stk.
Sure hindbærstrimler
Bedømmelse: (179vurderinger)

Ingredienser

  • 200 g frosne hindbær
  • 10 blade husblas
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 tsk. citronsyre

Pynt

  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 knsp. citronsyre
  • Skal af 1 usprøjtet lime

Beklæd en plade med olieret bagepapir.

Tø hindbærrene op, og passér dem gennem en finmasket si, så du får 1 dl hindbærsaft.

Læg husblassen i koldt vand, stil derefter til side.

Rør hindbærsaft, sukker og sirup sammen i en kasserolle, og lad det koge op ved høj varme. Lad det koge i 5-6 minutter,  til en temperatur på 107 °C,  og tag derefter kasserollen af kogepladen.

Klem vandet ud af husblassen, og rør den ned i den varme hindbærblanding. Tilsæt citronsyre, og rør rundt.

Smør blandingen tyndt ud på pladen med en paletkniv. Lad det køle af ved stuetemperatur i mindst et døgn, hindbærmassen skal være helt tør.

Bland sukker, citronsyre og limeskal.
Skær massen i ca. 2 cm brede strimler med en skarp kniv, og vend dem i sukkerblandingen.

Opbevares tørt og ved stuetemperatur.

Tips. Er rummet tørt skal remmene opbevare i en krukke uden låg, er der høj luftfugtighed skal de opbevares i en krukke med låg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker