Sure hindbærstrimler

ca. 15 stk.
Sure hindbærstrimler
Bedømmelse: (112 vurderinger)

Ingredienser

  • 200 g frosne hindbær
  • 10 blade husblas
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 tsk. citronsyre

Pynt

  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 knsp. citronsyre
  • Skal af 1 usprøjtet lime

Beklæd en plade med olieret bagepapir.
Tø hindbærrene op, og passér dem gennem en finmasket si, så du får 1 dl hindbærsaft.
Læg husblassen i koldt vand, stil derefter til side.
Rør hindbærsaft, sukker og sirup sammen i en kasserolle, og lad det koge op ved høj varme. Lad det koge i 5-6 minutter,  til en temperatur på 107 °C,  og tag derefter kasserollen af kogepladen.
Klem vandet ud af husblassen, og rør den ned i den varme hindbærblanding.
Tilsæt citronsyre, og rør rundt.
Smør blandingen tyndt ud på pladen med en paletkniv. Lad det køle af ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne et døgn.
Bland sukker, citronsyre og limeskal.
Skær massen i ca. 2 cm brede strimler med en skarp kniv, og vend dem i sukkerblandingen.
Opbevar strimlerne i et stort glas uden låg ved stuetemperatur.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker