Sure hindbærstrimler

ca. 20 stk.
Sure hindbærstrimler
Bedømmelse: (96 vurderinger)

Ingredienser

200 g frosne hindbær
10 blade husblas
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl vand
1/2 tsk. citronsyre

Pynt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 knsp. citronsyre
Skal af 1 usprøjtet lime


Beklæd en plade med olieret bagepapir.
Tø hindbærrene op, og passér dem gennem en finmasket si, så du får 1 dl hindbærpuré.
Læg husblassen i koldt vand, stil derefter til side.
Rør hindbærpuré, sukker, sirup og vand sammen i en kasserolle, og lad det koge op ved høj varme. Lad det koge i 5-6 minutter, og tag derefter kasserollen af kogepladen.
Klem vandet ud af husblassen, og rør den ned i den varme hindbærblanding.
Tilsæt citronsyre, og rør rundt.
Smør blandingen tyndt ud på pladen med en paletkniv. Lad det køle af ved stuetemperatur i mindst 2 timer.
Bland sukker, citronsyre og limeskal.
Skær massen i ca. 2 cm brede strimler med en skarp kniv, og vend dem i sukkerblandingen.
Opbevar strimlerne i et stort glas uden låg ved stuetemperatur.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker