Ingredienser
200 g frosne hindbær
10 blade husblas
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. citronsyre
Pynt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 knsp. citronsyre
Skal af 1 usprøjtet lime
Instruktioner
Beklæd en plade med olieret bagepapir.
Tø hindbærrene op, og passér dem gennem en finmasket si, så du får 1 dl hindbærsaft.
Læg husblassen i koldt vand, stil derefter til side.
Rør hindbærsaft, sukker og sirup sammen i en kasserolle, og lad det koge op ved høj varme. Lad det koge i 5-6 minutter, til en temperatur på 107 °C, og tag derefter kasserollen af kogepladen.
Klem vandet ud af husblassen, og rør den ned i den varme hindbærblanding. Tilsæt citronsyre, og rør rundt.
Smør blandingen tyndt ud på pladen med en paletkniv. Lad det køle af ved stuetemperatur i mindst et døgn, hindbærmassen skal være helt tør.
Bland sukker, citronsyre og limeskal.
Skær massen i ca. 2 cm brede strimler med en skarp kniv, og vend dem i sukkerblandingen.
Opbevares tørt og ved stuetemperatur.
Tips. Er rummet tørt skal remmene opbevare i en krukke uden låg, er der høj luftfugtighed skal de opbevares i en krukke med låg.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.