Sure hindbærstrimler

Det er luksuriøst at lave sit eget slik. Lav disse sure hindbærruller og nyd syrligheden sammen med sødmen fra sukkeret, som strimlerne vendes i.

ca. 15 stk.

Vurdering (254 stk)

Ingredienser

200 g frosne hindbær
10 blade husblas
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. citronsyre

Pynt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 knsp. citronsyre
Skal af 1 usprøjtet lime

Instruktioner

Beklæd en plade med olieret bagepapir.

Tø hindbærrene op, og passér dem gennem en finmasket si, så du får 1 dl hindbærsaft.

Læg husblassen i koldt vand, stil derefter til side.

Rør hindbærsaft, sukker og sirup sammen i en kasserolle, og lad det koge op ved høj varme. Lad det koge i 5-6 minutter,  til en temperatur på 107 °C,  og tag derefter kasserollen af kogepladen.

Klem vandet ud af husblassen, og rør den ned i den varme hindbærblanding. Tilsæt citronsyre, og rør rundt.

Smør blandingen tyndt ud på pladen med en paletkniv. Lad det køle af ved stuetemperatur i mindst et døgn, hindbærmassen skal være helt tør.

Bland sukker, citronsyre og limeskal.
Skær massen i ca. 2 cm brede strimler med en skarp kniv, og vend dem i sukkerblandingen.

Opbevares tørt og ved stuetemperatur.

Tips. Er rummet tørt skal remmene opbevare i en krukke uden låg, er der høj luftfugtighed skal de opbevares i en krukke med låg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.