Surdejsbrød

3 stk.

Vurdering (13 stk)

Ingredienser

5 dl vand
400 g rugmelssurdej
1 dl Dansukker Mørk sirup
100 g groft rugmel
500 g speltmel
300 g hvedemel med ekstra højt glutenindhold
18 g salt

Opskrift på surdej finder du her

Instruktioner

Hæld vandet i en skål, og tilsæt surdejen. Rør, indtil surdejen er opløst. Tilsæt sirup og de forskellige meltyper, og ælt dejen godt igennem ved lav hastighed i en foodprocessor eller i hånden i 10 minutter. Tilsæt salt, og ælt dejen ved høj hastighed i yderligere 8 minutter. Læg dejen i en olieret plastikskål med låg, og lad den stå i 3 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i tre lige store stykker, som formes til boller. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 10 minutter. Form bollerne til brød, og drys med lidt speltmel. Læg brødene på et stykke bagepapir, og træk papiret op omkring brødene, så de hæver opad og ikke ud til siderne. Lad brødene hæve i 1 1/2 time. Sæt en plade i ovnen, og indstil den på 250°. Træk bagepapiret med brødene over på en den varme plade, og sæt dem i ovnen. Sprøjt rigeligt med vand ind i ovnen ved hjælp af en blomstersprøjte. Efter 5 minutter sænkes temperaturen til 200°. Luft ovnen ved at åbne døren efter 10 minutter. Gentages to gange. Brødene bages i alt i 40 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.