Surdejsbrød - Opskrifter

Surdejsbrød

3 stk.
Surdejsbrød
Bedømmelse: (13vurderinger)

Ingredienser

5 dl vand
400 g rugmelssurdej
1 dl Dansukker Mørk sirup
100 g groft rugmel
500 g speltmel
300 g hvedemel med ekstra højt glutenindhold
18 g salt

Opskrift på surdej finder du her

Hæld vandet i en skål, og tilsæt surdejen. Rør, indtil surdejen er opløst. Tilsæt sirup og de forskellige meltyper, og ælt dejen godt igennem ved lav hastighed i en foodprocessor eller i hånden i 10 minutter. Tilsæt salt, og ælt dejen ved høj hastighed i yderligere 8 minutter. Læg dejen i en olieret plastikskål med låg, og lad den stå i 3 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i tre lige store stykker, som formes til boller. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 10 minutter. Form bollerne til brød, og drys med lidt speltmel. Læg brødene på et stykke bagepapir, og træk papiret op omkring brødene, så de hæver opad og ikke ud til siderne. Lad brødene hæve i 1 1/2 time. Sæt en plade i ovnen, og indstil den på 250°. Træk bagepapiret med brødene over på en den varme plade, og sæt dem i ovnen. Sprøjt rigeligt med vand ind i ovnen ved hjælp af en blomstersprøjte. Efter 5 minutter sænkes temperaturen til 200°. Luft ovnen ved at åbne døren efter 10 minutter. Gentages to gange. Brødene bages i alt i 40 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;