Surdejsbrød

3 stk.

Vurdering (16 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

5 dl vand
400 g rugmelssurdej
1 dl Dansukker Mørk sirup
100 g groft rugmel
500 g speltmel
300 g hvedemel med ekstra højt glutenindhold
18 g salt

Opskrift på surdej finder du her

Instruktioner

Hæld vandet i en skål, og tilsæt surdejen. Rør, indtil surdejen er opløst. Tilsæt sirup og de forskellige meltyper, og ælt dejen godt igennem ved lav hastighed i en foodprocessor eller i hånden i 10 minutter. Tilsæt salt, og ælt dejen ved høj hastighed i yderligere 8 minutter. Læg dejen i en olieret plastikskål med låg, og lad den stå i 3 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i tre lige store stykker, som formes til boller. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 10 minutter. Form bollerne til brød, og drys med lidt speltmel. Læg brødene på et stykke bagepapir, og træk papiret op omkring brødene, så de hæver opad og ikke ud til siderne. Lad brødene hæve i 1 1/2 time. Sæt en plade i ovnen, og indstil den på 250°. Træk bagepapiret med brødene over på en den varme plade, og sæt dem i ovnen. Sprøjt rigeligt med vand ind i ovnen ved hjælp af en blomstersprøjte. Efter 5 minutter sænkes temperaturen til 200°. Luft ovnen ved at åbne døren efter 10 minutter. Gentages to gange. Brødene bages i alt i 40 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!