Ingredienser
500 g laksefilet med skind u/ben
20 kaffir-limeblade, optøet fra frost
4 stængler citrongræs
50 g galangarod
1-2 store tørrede røde chilier, uden kerner
100 g Dansukker lys Rørsukker
1 spsk. salt
Instruktioner
Fjern midten af kaffir-limebladene. Skræl og hak galangaroden. Fjern kernerne fra de tørrede røde chilier og snit dem fint. Skær bunden af citrongræsset og 2 cm af toppen, fjern de yderste blade og hak citrongræsset fint.
Kom citrongræs, galangarod og limeblade sammen med rørsukker og salt i en blender og blend det til et aromatisk sukker.
Læg laksen med kødsiden opad på et lille fad eller en stor tallerken.
Fordel sukkerblandingen på laksen, dæk den til med køkkenfilm og sæt den på køl mindst 6-7 timer.
Laksen kan nu skæres i tynde skiver og spises rå til salater. Den kan også skæres lidt tykkere og sættes på pinde/sticks og grilles (husk pindene skal lægges i blød i koldt vand inden brug), eller den kan skæres i portionsstykker og steges kort tid på en varm pande på begge sider (vendes forsigtigt med en paletkniv).
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.