Sukkerkage med tyttebær og kokostosca

1 time

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Sukkerkage
3 æg
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
1 dl mælk
3 1/2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
En knsp. salt
150 g frosne tyttebær

Kokostosca
25 g smør
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
3/4dl fløde
2 dl kokosmel
5 spsk. Dansukker Brun Farin

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt.

Smelt smørret i en kasserolle, kom mælken i, og bland det sammen med æggemassen.

Bland hvedemel, bagepulver, kardemomme og salt i en skål.  Tø tyttebærrene op, og vend dem ned i melblandingen. Vend derefter det hele forsigtigt ned i æggeblandingen.

Hæld dejen i en smurt springform, cirka 22 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen i cirka 20-25 minutter.

Lav kokostoscaen imens. Smelt smørret i en kasserolle, og rør de øvrige ingredienser i. Bland det godt, og lad det simre i nogle minutter.

Tag kagen ud efter cirka 20 minutter, stil ovnen på 200°, og sæt ovnristen et trin højere op. Bred kokostoscaen ud over kagen. Stil kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere cirka 5-10 minutter, til den er blevet gyldenbrun.

Tag kagen ud, og lad den køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.