Studenterkage i bradepande

ca. 25 stykker

Vurdering (29 stk)

Ingredienser

Bund
750 g marcipan
375 g smør eller margarine
6 æg
1 1/2 dl hvedemel

Fyld
500 g friske eller frosne jordbær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
3 blade husblass

Pynt
1/2 l piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
3 l friske jordbær

Instruktioner

Riv marcipanen groft. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er blandet godt. Tilsæt æg og mel. Hæld dejen ud i en bradepande 30 x 40 cm med smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af. Træk bagepapiret af, og læg kagen på serveringsfadet. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hak jordbærrene, tilsæt vand og sukker, lad det koge i et halvt minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på bunden. Pisk fløde og vaniljesukker til en fast skum. Fordel eller sprøjt fløden over de mosede jordbær. Pynt med jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.