Ingredienser
Bund
750 g marcipan
375 g smør eller margarine
6 æg
1 1/2 dl hvedemel
Fyld
500 g friske eller frosne jordbær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
3 blade husblass
Pynt
1/2 l piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
3 l friske jordbær
Instruktioner
Riv marcipanen groft. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er blandet godt. Tilsæt æg og mel. Hæld dejen ud i en bradepande 30 x 40 cm med smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af. Træk bagepapiret af, og læg kagen på serveringsfadet. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hak jordbærrene, tilsæt vand og sukker, lad det koge i et halvt minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på bunden. Pisk fløde og vaniljesukker til en fast skum. Fordel eller sprøjt fløden over de mosede jordbær. Pynt med jordbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.