Bund
750 g marcipan
375 g smør eller margarine
6 æg
1 1/2 dl hvedemel
Fyld
500 g friske eller frosne jordbær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
3 blade husblass
Pynt
1/2 l piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
3 l friske jordbær
Riv marcipanen groft. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er blandet godt. Tilsæt æg og mel. Hæld dejen ud i en bradepande 30 x 40 cm med smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af. Træk bagepapiret af, og læg kagen på serveringsfadet. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hak jordbærrene, tilsæt vand og sukker, lad det koge i et halvt minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på bunden. Pisk fløde og vaniljesukker til en fast skum. Fordel eller sprøjt fløden over de mosede jordbær. Pynt med jordbær.
Opskriften er udarbejdet af