Ingredienser
Bund
750 g marcipan
375 g smør eller margarine
6 æg
1 1/2 dl hvedemel
Fyld
500 g friske eller frosne jordbær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
3 blade husblass
Pynt
1/2 l piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
3 l friske jordbær
Instruktioner
Riv marcipanen groft. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er blandet godt. Tilsæt æg og mel. Hæld dejen ud i en bradepande 30 x 40 cm med smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af. Træk bagepapiret af, og læg kagen på serveringsfadet. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hak jordbærrene, tilsæt vand og sukker, lad det koge i et halvt minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på bunden. Pisk fløde og vaniljesukker til en fast skum. Fordel eller sprøjt fløden over de mosede jordbær. Pynt med jordbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?