Stegt syltet makrel med tomat, blomme og rødløg

4-6 personer

Middag
Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 makrel eller 8 filet (300-400 g pr. stk.)
2 spsk. salt
1 rødløg
20 cocktail tomater (hele eller halve)
3 blommer
3 dl vand
3 dl æbleeddike, hvidvinseddike eller anden lys frugteddike kan også bruges 
10 hele sorte peberkorn
100 g Dansukker lys Rørsukker

Instruktioner

Tjek at makreller er friske (dejlig duft og flot slimlag).

Rens, skyl og fileter makrellerne (eller få evt. din fiskehandler til at gøre det for dig).

Skær fileterne i halve og steg dem i lidt olie på en varm pande på skindsiden i ca. 2 min. Skindet skal blive helt gyldent og sprødt, mens kødsiden stadig skal være lidt rå. Krydr med salt og friskkværnet peber. Vend fileterne og krydr med salt, inden de tages af panden og lægges i et fad med skindsiden opad.

Skræl løg og skær løg og blommer i tynde skiver. Kom løg, blommer og tomater i en gryde sammen med peberkorn, salt, rørsukker, eddike og vand. Bring gryden i kog og hæld lagen over makrelfileterne, så snart den er kogt op, så den varme lage tilbereder fileterne færdig og trækker ind i fisken. Lad fileterne trække i køleskabet til dagen efter.

Dag 2 
Tag makrelfileterne ud af køleskabet og server både dem og syltegrøntsagerne på et godt stykke rugbrød med lidt fintsnittet frisk fennikel på toppen. 

Makrel kan serveres både som frokost- og aftensmad (som aftensmad med lidt kogte nye kartofler eller bagte rodfrugter til). Du kan også lune fileterne i fadet 8-10 min. ved 160°C og spise dem varme. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Vintersaga og Gløgg Sour

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?