Sprødstegt fisk med ananas

Med limeblade og chili i sød fiskesauce.

4 pers.

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 kg rødfisk, hel fisk – hvilling, kuller eller torsk kan også bruges
1 tsk. salt
1-2 l vegetabilsk olie
1 portion sød fiskesauce (opskrift længere nede)
5-10 kaffir-limeblade, optøet fra frost, fintsnittet
1 stor rød chili, uden kerner, fintsnittet

Tilbehør
1/2 bundt koriander, plukket 
1 agurk skåret i mundrette stykker 
4 dl jasminris, kogte

Sød fiskesauce
750 g Dansukker lys Rørsukker
4 stængler citrongræs, knuste og skåret i stykker af ca. 5 cm 
2 rødløg, fintsnittet
20 kaffir-limeblade
4 store røde tørrede chilier uden kerner, fintsnittet
1/2 ananas (ca. 400-500 g), skåret i 3x3 cm stykker
200 ml tamarind sauce
200 ml fiskesauce

Instruktioner

Rens fisken for indvolde og gæller. Lav nogle dybe ridser på tværs rundt i fiskens kød og drys med salt. Lad den trække i 30 minutter. Man kan også bede sin fiskemand gøre jobbet.

Stik to pinde i fisken fra hale til hoved, så den danner en bue.

Varm olien op i en stor gryde, dybsteg fisken deri indtil den er sprød, gylden og færdigstegt. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. Fisken kan også steges hel i ovnen eller som portionsstykker på panden (spørg fiskehandleren om tilberedelsestid).

Anret fisken på et fad overhældt med sød fiskesauce og drys med limeblade og chili.

Fisken serveres med koriander, agurk og jasminris (skyllet og kogt efter pakkens anvisning).

Sød fiskesauce
Smelt sukker med lidt vand i en gryde.

Når sukkeret er smeltet tilsættes limeblade, ananas, rødløg, citrongræs, og chili. Lad saucen koge op og lad den karamellisere lidt.

Smag derefter til med tamarind og fiskesauce. 

Konsistensen skal være sirupsagtig og smage sød og salt. 

Sød fiskesauce kan også bruges til at hælde over f.eks. dybstegt tigerrejer, gris i tempura eller andre emner, som er blevet dybstegt i panko.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?