Sprødstegt fisk med ananas

Med limeblade og chili i sød fiskesauce.

4 pers.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

1 kg rødfisk, hel fisk – hvilling, kuller eller torsk kan også bruges
1 tsk. salt
1-2 l vegetabilsk olie
1 portion sød fiskesauce (opskrift længere nede)
5-10 kaffir-limeblade, optøet fra frost, fintsnittet
1 stor rød chili, uden kerner, fintsnittet

Tilbehør
1/2 bundt koriander, plukket 
1 agurk skåret i mundrette stykker 
4 dl jasminris, kogte

Sød fiskesauce
750 g Dansukker lys Rørsukker
4 stængler citrongræs, knuste og skåret i stykker af ca. 5 cm 
2 rødløg, fintsnittet
20 kaffir-limeblade
4 store røde tørrede chilier uden kerner, fintsnittet
1/2 ananas (ca. 400-500 g), skåret i 3x3 cm stykker
200 ml tamarind sauce
200 ml fiskesauce

Instruktioner

Rens fisken for indvolde og gæller. Lav nogle dybe ridser på tværs rundt i fiskens kød og drys med salt. Lad den trække i 30 minutter. Man kan også bede sin fiskemand gøre jobbet.

Stik to pinde i fisken fra hale til hoved, så den danner en bue.

Varm olien op i en stor gryde, dybsteg fisken deri indtil den er sprød, gylden og færdigstegt. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. Fisken kan også steges hel i ovnen eller som portionsstykker på panden (spørg fiskehandleren om tilberedelsestid).

Anret fisken på et fad overhældt med sød fiskesauce og drys med limeblade og chili.

Fisken serveres med koriander, agurk og jasminris (skyllet og kogt efter pakkens anvisning).

Sød fiskesauce
Smelt sukker med lidt vand i en gryde.

Når sukkeret er smeltet tilsættes limeblade, ananas, rødløg, citrongræs, og chili. Lad saucen koge op og lad den karamellisere lidt.

Smag derefter til med tamarind og fiskesauce. 

Konsistensen skal være sirupsagtig og smage sød og salt. 

Sød fiskesauce kan også bruges til at hælde over f.eks. dybstegt tigerrejer, gris i tempura eller andre emner, som er blevet dybstegt i panko.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!