Ingredienser
1 kg rødfisk, hel fisk – hvilling, kuller eller torsk kan også bruges
1 tsk. salt
1-2 l vegetabilsk olie
1 portion sød fiskesauce (opskrift længere nede)
5-10 kaffir-limeblade, optøet fra frost, fintsnittet
1 stor rød chili, uden kerner, fintsnittet
Tilbehør
1/2 bundt koriander, plukket
1 agurk skåret i mundrette stykker
4 dl jasminris, kogte
Sød fiskesauce
750 g Dansukker lys Rørsukker
4 stængler citrongræs, knuste og skåret i stykker af ca. 5 cm
2 rødløg, fintsnittet
20 kaffir-limeblade
4 store røde tørrede chilier uden kerner, fintsnittet
1/2 ananas (ca. 400-500 g), skåret i 3x3 cm stykker
200 ml tamarind sauce
200 ml fiskesauce
Instruktioner
Rens fisken for indvolde og gæller. Lav nogle dybe ridser på tværs rundt i fiskens kød og drys med salt. Lad den trække i 30 minutter. Man kan også bede sin fiskemand gøre jobbet.
Stik to pinde i fisken fra hale til hoved, så den danner en bue.
Varm olien op i en stor gryde, dybsteg fisken deri indtil den er sprød, gylden og færdigstegt. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. Fisken kan også steges hel i ovnen eller som portionsstykker på panden (spørg fiskehandleren om tilberedelsestid).
Anret fisken på et fad overhældt med sød fiskesauce og drys med limeblade og chili.
Fisken serveres med koriander, agurk og jasminris (skyllet og kogt efter pakkens anvisning).
Sød fiskesauce
Smelt sukker med lidt vand i en gryde.
Når sukkeret er smeltet tilsættes limeblade, ananas, rødløg, citrongræs, og chili. Lad saucen koge op og lad den karamellisere lidt.
Smag derefter til med tamarind og fiskesauce.
Konsistensen skal være sirupsagtig og smage sød og salt.
Sød fiskesauce kan også bruges til at hælde over f.eks. dybstegt tigerrejer, gris i tempura eller andre emner, som er blevet dybstegt i panko.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?