Ingredienser
6 1/2 dl mel
1/2 tsk. kanel
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mælk
125 g smør i mindre stykker
6 1/2 dl blåbær eller andre bær efter eget valg (frosne bær kan anvendes)
1 spsk. saft af citron
1 1/2 spsk. kartoffelmel
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 °C.
Bland mel, 1 dl af sukkeret, kanel, vaniljesukker og mælk sammen i en skål.
Kom mindre stykker af smør i, og ælt, til massen bliver smuldret og porøs.
Læg halvdelen af mørdejen i en ovnfast form med bagepapir, og tryk til, så dejen hænger sammen.
Bland bær med citronjuice og resten af sukkeret, og fordel over bunden. Tilsæt kartoffelmel, hvis du anvender frosne bær.
Hæld resten af mørdejen over bærrene, og tryk dejen forsigtigt ud.
Bages i ovnen i 30-35 minutter, eller til skorpen begynder at få farve.
Lad kagen køle af, og skær den derefter i firkanter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påske lækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.