Ingredienser
125 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Brun Farin
2 dl cornflakes
1 1/2 dl kokosmel
75 g hakkede hasselnødder
75 g hakket chokolade
Is
1 liter fløde
2 dl Dansukker Flormelis
8 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Dansukker Glukosesirup
3-4 spsk. vaniljesukker
Instruktioner
Rør fedtstof og farin luftigt. Tilsæt de øvrige ingredienser. Beklæd en springform med plastfilm. Beklæd bunden og kanterne med smuldredejen, men gem lidt til at drysse oven på isen. Bland alle ingredienserne til isen i en kasserolle, og lad det simre, til det begynder at tykne. Sigt massen gennem en finmasket si. Lad den køle af. Stil den afkølede masse i fryseren, til den er begyndt at stivne lidt. Fordel ismassen i formen med ”dejen”. Drys den resterende ”dej” over, og stil formen i fryseren.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.