Sommerwhoopies

ca. 50 stk.

Vurdering (37 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g blødt smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
4 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 æg
1 dl cremefraiche 38 %

Fyld
60 g blødt smør
3 dl Dansukker Flormelis
150 g Philadelphia friskost naturel
75 g bær, f.eks. hindbær eller blåbær

Instruktioner

Pisk smør og bagesukker, til det er luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser. Tilsæt æg og cremefraiche, og rør, til dejen er glat. Hæld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt klatter på størrelse med en femkrone ud på plader med bagepapir. Har du ingen sprøjtepose, kan kagerne også sættes med en ske. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 8 minutter. Hold øje med kagerne, så kanterne ikke bliver for mørke. Lad dem køle af på en rist.

Bland ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg de resterende kager oven på fyldet. Kagerne smager bedst, når de er nybagte.

Vaniljesukkeret i kagerne kan erstattes af 1 tsk. stødt kanel, 1 tsk. kardemomme, 2 spsk. kakao, 75 g revet marcipan, 1-2 tsk. revet citron- eller limeskal eller 50 g finthakket chokolade.

Bærfyldet kan erstattes af et chokoladefyld. Udskift f.eks. bærrene med 3/4 dl Nutella, 2 spsk. likør, f.eks. Xante, og 3 spsk. kakao.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.