Sommerwhoopies

ca. 50 stk.
Sommerwhoopies
Bedømmelse: (31vurderinger)

Ingredienser

100 g blødt smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
4 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 æg
1 dl cremefraiche 38 %

Fyld
60 g blødt smør
3 dl Dansukker Flormelis
150 g Philadelphia friskost naturel
75 g bær, f.eks. hindbær eller blåbær

Pisk smør og bagesukker, til det er luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser. Tilsæt æg og cremefraiche, og rør, til dejen er glat. Hæld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt klatter på størrelse med en femkrone ud på plader med bagepapir. Har du ingen sprøjtepose, kan kagerne også sættes med en ske. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 8 minutter. Hold øje med kagerne, så kanterne ikke bliver for mørke. Lad dem køle af på en rist.

Bland ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg de resterende kager oven på fyldet. Kagerne smager bedst, når de er nybagte.

Vaniljesukkeret i kagerne kan erstattes af 1 tsk. stødt kanel, 1 tsk. kardemomme, 2 spsk. kakao, 75 g revet marcipan, 1-2 tsk. revet citron- eller limeskal eller 50 g finthakket chokolade.

Bærfyldet kan erstattes af et chokoladefyld. Udskift f.eks. bærrene med 3/4 dl Nutella, 2 spsk. likør, f.eks. Xante, og 3 spsk. kakao.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker