Sommertærte

6-8 portioner
Sommertærte
Bedømmelse: (5vurderinger)

Ingredienser

Dej
3 dl hvedemel
3/4 dl Dansukker Flormelis
125 g smør eller margarine
1 æggeblomme

Fyld
5 dl piskefløde
1 dl friskpresset citron- eller limesaft
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
2-3 spsk. kartoffelmel

Pynt
1 liter bær efter eget valg

Tilbehør
Letpisket fløde

Ælt ingredienserne til dejen sammen, og tryk den ud i en springform. Stil formen i fryseren i mindst en halv time. Bag bunden midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad den køle af.

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en kasserolle, og lad cremen koge, til den tykner. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på tærtebunden. Fjern kanten på formen. Pynt med bær efter eget valg, gerne flere forskellige, og server kagen med flødeskum.

Tærten kan også bages i portionsforme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker