Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd en bradepande (30 x 40 cm) med bagepapir, hæld sukkeret ud på det, og sæt bradepanden ind i ovnen i ca. 5 minutter.
Pisk æggehviderne til et hvidt skum imens.
Tag sukkeret ud, og sænk ovnvarmen til 100 °C.
Fortsæt med at piske æggehviderne ved høj hastighed, og tilsæt det varme sukker lidt ad gangen.
Pisk derefter ved højeste hastighed i 5–10 minutter, eller til massen er blank og er kølet helt af.
Sprøjt eller form små marengs. Bages i ovnen i 3 timer, sluk for ovnen, og lad marengsene stå ved eftervarme i nogle timer, til de er helt tørre.
Tilsæt smagsgiver efter eget valg, f.eks:
• 2 spsk. citronskal, gul frugtfarve.
• 50 g kokosmel, den ene halvdel tilsættes dejen, og den anden halvdel strøs over.
• 3 spsk. frysetørrede hindbær, rød/lyserød frugtfarve.
• Ca. 3 spsk. kakao, 1 spsk. vendes ned i dejen, og 2 spsk. drysses over marengsene.
Tips
Prøv at lave marengs med Lys Muscovadorørsukker eller Rørsukker.
Opskriften er udarbejdet af