Solbær pannacotta

4 glas

1,5 time + ca. 3 timer i køleskab

Vurdering (21 stk)

Ingredienser

Pannacotta
2 1/2 dl piskefløde
400 g frosne solbær
2/3 dl Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje
1 1/2 spsk. citronsaft
1 bl. husblas

Marengs toppe
1 æggehvide
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. frysetørret solbærpulver

Crumble
50 g koldt smør
1/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
1 1/2 dl mel
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1 lille nip fint salt
1 tsk. bagepulver

Solbærgele til toppen
80 g solbærsaft
1/2 dl vand
2 bl. husblas

Pynt
Marengs
Crumble
Rød skovsyre

Instruktioner

Start med at lægge husblassen i koldt vand. Kog solbærrene op i en gryde. Blend bærrene og pres dem igennem en sigte, så saften løber fra. Hæld 50 g af solbærsaften i en gryde og stil resten til side til geleen.

Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, med en kniv. Hæld vaniljesukkeret i gryden med solbærsaft, tilsæt fløde og citronsaft. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme solbærfløde.

Fordel den varme solbærfløde i 3 glas og sæt på køl i 2 timers tid, til den har sat sig.

Sæt ovnen på 80°C med varmluft. Pisk æggehvider sammen med sukker til en sej og luftig masse. Sprøjt små toppe med en sprøjtepose og drys med frysetørret solbærpulver. Bages i ovnen i 2 timer og 30 min. De skal være helt tørre.

Sæt ovnen på 170°C. Hæld alle ingredienserne til crumbles i en blender, og blend det til at det begynder at samle sig let. Hæld crumblen ud på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen i ovnen 10-12 minutter til den er let gyldent. Rør let i crumblen undervejs. Lad crumblen køle af.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm solbærsaften med vandet i en mikrobølgeovn. Smelt husblassen i den varme saft og fordel gelen på toppen af de kolde pannacottaer. Sæt glassene på køl igen, til geleen har sat sig.

Pynt pannacottaerne, lige inde servering, med en skefuld crumble, et par marengs og friske røde skovsyre.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.