Solbær pannacotta

4 glas 1,5 time + ca. 3 timer i køleskab
Solbær pannacotta
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Pannacotta

    • 2 1/2 dl piskefløde
    • 400 g frosne solbær
    • 2/3 dl Dansukker Sukker
    • 1/2 stang vanilje
    • 1 1/2 spsk. citronsaft
    • 1 bl. husblas

    Marengs toppe

    • 1 æggehvide
    • 1/2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 tsk. frysetørret solbærpulver

    Crumble

    • 50 g koldt smør
    • 1/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
    • 1 1/2 dl mel
    • 1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
    • 1 lille nip fint salt
    • 1 tsk. bagepulver

    Solbærgele til toppen

    • 80 g solbærsaft
    • 1/2 dl vand
    • 2 bl. husblas

    Pynt

    • Marengs
    • Crumble
    • Rød skovsyre

    Start med at lægge husblassen i koldt vand. Kog solbærrene op i en gryde. Blend bærrene og pres dem igennem en sigte, så saften løber fra. Hæld 50 g af solbærsaften i en gryde og stil resten til side til geleen.

    Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, med en kniv. Hæld vaniljesukkeret i gryden med solbærsaft, tilsæt fløde og citronsaft. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme solbærfløde.

    Fordel den varme solbærfløde i 3 glas og sæt på køl i 2 timers tid, til den har sat sig.

    Sæt ovnen på 80°C med varmluft. Pisk æggehvider sammen med sukker til en sej og luftig masse. Sprøjt små toppe med en sprøjtepose og drys med frysetørret solbærpulver. Bages i ovnen i 2 timer og 30 min. De skal være helt tørre.

    Sæt ovnen på 170°C. Hæld alle ingredienserne til crumbles i en blender, og blend det til at det begynder at samle sig let. Hæld crumblen ud på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen i ovnen 10-12 minutter til den er let gyldent. Rør let i crumblen undervejs. Lad crumblen køle af.

    Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm solbærsaften med vandet i en mikrobølgeovn. Smelt husblassen i den varme saft og fordel gelen på toppen af de kolde pannacottaer. Sæt glassene på køl igen, til geleen har sat sig.

    Pynt pannacottaerne, lige inde servering, med en skefuld crumble, et par marengs og friske røde skovsyre.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker