Ingredienser
Chokoladekage
100 g mørk chokolade
50 g smør
1 dl Dansukker ØKO Sukker
1 æg
3/4 dl hvedemel
Marshmallowfyld
1 bøtte marshmallowfluff (ca. 200 g)
1 1/2 dl peanutbutter, crunchy
Karamel
1 1/2 dl peanuts
50 g smør
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 dl piskefløde
Topping
50 g mørk chokolade
50 g lys chokolade
1/2 dl peanuts
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175 °C varmluft. Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.
Hak chokoladen og stil den til side. Smelt smørret i en gryde og rør chokoladen i. Rør, til chokoladen er smeltet og tilsæt derefter sukkeret og rør dejen sammen.
Rør æg og hvedemel i. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 5 minutter. Lad den køle af.
Lav marshmallowfyldet. Varm marshmallowfluff og peanutbutter op i en gryde under omrøring. Fordel fyldet over chokoladekagen og lad den stivne i køleskabet.
Tilbered karamellen. Hak peanuts og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Lad det koge op til 120 °C, eller lav kugletesten (dryp lidt karamelmasse i iskoldt vand, så kan du hurtigt teste konsistensen). Tilsæt de hakkede peanuts. Fordel karamellen jævnt over marshmallowfyldet, og lad det stivne i køleskabet i nogle timer.
Hak og smelt den mørke og lyse chokolade til toppingen over et vandbad, og fordel et jævnt lag over karamelsaucen. Drys med hakkede peanuts. Lad kagen sætte sig i køleskabet, og skær den derefter i mindre stykker.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.