Snickerskage

Snickerskage

ca. 20 stk. 1 time + 1 times køletid
Bag dine egne snickerskager med en lækker mudderkagebund. Hjemmelavede godter er bedst, og vi lover, at de her bliver en favorit.
Snickerskage
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Chokoladekage

    • 100 g mørk chokolade
    • 50 g smør
    • 1 dl Dansukker ØKO Sukker
    • 1 æg
    • 3/4 dl hvedemel

    Marshmallowfyld

    • 1 bøtte marshmallowfluff (ca. 200 g)
    • 1 1/2 dl peanutbutter, crunchy

    Karamel

    • 1 1/2 dl peanuts
    • 50 g smør
    • 1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
    • 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
    • 1 dl piskefløde

    Topping

    • 50 g mørk chokolade
    • 50 g lys chokolade
    • 1/2 dl peanuts

    Forvarm ovnen til 175 °C varmluft. Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

    Hak chokoladen og stil den til side. Smelt smørret i en gryde og rør chokoladen i. Rør, til chokoladen er smeltet og tilsæt derefter sukkeret og rør dejen sammen.

    Rør æg og hvedemel i. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 5 minutter. Lad den køle af.

    Lav marshmallowfyldet. Varm marshmallowfluff og peanutbutter op i en gryde under omrøring. Fordel fyldet over chokoladekagen og lad den stivne i køleskabet.

    Tilbered karamellen. Hak peanuts og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Lad det koge op til 120 °C, eller lav kugletesten (dryp lidt karamelmasse i iskoldt vand, så kan du hurtigt teste konsistensen). Tilsæt de hakkede peanuts. Fordel karamellen jævnt over marshmallowfyldet, og lad det stivne i køleskabet i nogle timer.

    Hak og smelt den mørke og lyse chokolade til toppingen over et vandbad, og fordel et jævnt lag over karamelsaucen. Drys med hakkede peanuts. Lad kagen sætte sig i køleskabet, og skær den derefter i mindre stykker.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;