Småkager med citron og birkes

Ca. 50 stk. 40 minutter
Småkager med citron og birkes er sprøde kager, der passer til enhver lejlighed. Smagen af citron og birkes giver en ny frisk smag til de klassiske småkager og gør dem helt perfekte til en kaffepause i solen.
Småkager med citron og birkes
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 3 dl Dansukker Bagesukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl rapsolie
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 4 dl hvedemel
  • Skallen af 1 usprøjtet citron
  • 4 tsk. birkes, sorte

Sæt ovnen på 150 grader.

Rør smør, sukker og vaniljesukker til en smidig blanding. Tilsæt olie, lidt ad gangen.

Bland hjortetaksaltet med lidt af melet, og rør det ned i resten af blandingen. Tilsæt resten af melet, og arbejd det sammen til en smidig dej.

Riv citronskal i, og tilsæt birkes. Bland godt.

Del dejen i to dele, som rulles ud til to stænger. Skær i 50 stykker, der formes til kugler. Læg kuglerne på et stykke bagepapir. Tryk dem flade med hænderne.

Bages midt i ovnen i 20 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker