Småkager med citron og birkes

Småkager med citron og birkes er sprøde kager, der passer til enhver lejlighed. Smagen af citron og birkes giver en ny frisk smag til de klassiske småkager og gør dem helt perfekte til en kaffepause i solen.

Ca. 50 stk.

40 minutter

Vurdering (157 stk)

Ingredienser

100 g blødt smør
3 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl rapsolie
1 tsk. hjortetaksalt
4 dl hvedemel
Skallen af 1 usprøjtet citron
4 tsk. birkes, sorte

Instruktioner

Sæt ovnen på 150 grader.

Rør smør, sukker og vaniljesukker til en smidig blanding. Tilsæt olie, lidt ad gangen.

Bland hjortetaksaltet med lidt af melet, og rør det ned i resten af blandingen. Tilsæt resten af melet, og arbejd det sammen til en smidig dej.

Riv citronskal i, og tilsæt birkes. Bland godt.

Del dejen i to dele, som rulles ud til to stænger. Skær i 50 stykker, der formes til kugler. Læg kuglerne på et stykke bagepapir. Tryk dem flade med hænderne.

Bages midt i ovnen i 20 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.