Småkager med citron og birkes

Småkager med citron og birkes er sprøde kager, der passer til enhver lejlighed. Smagen af citron og birkes giver en ny frisk smag til de klassiske småkager og gør dem helt perfekte til en kaffepause i solen.

Ca. 50 stk.

40 minutter

Vurdering (78 stk)

Ingredienser

100 g blødt smør
3 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl rapsolie
1 tsk. hjortetaksalt
4 dl hvedemel
Skallen af 1 usprøjtet citron
4 tsk. birkes, sorte

Instruktioner

Sæt ovnen på 150 grader.

Rør smør, sukker og vaniljesukker til en smidig blanding. Tilsæt olie, lidt ad gangen.

Bland hjortetaksaltet med lidt af melet, og rør det ned i resten af blandingen. Tilsæt resten af melet, og arbejd det sammen til en smidig dej.

Riv citronskal i, og tilsæt birkes. Bland godt.

Del dejen i to dele, som rulles ud til to stænger. Skær i 50 stykker, der formes til kugler. Læg kuglerne på et stykke bagepapir. Tryk dem flade med hænderne.

Bages midt i ovnen i 20 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.