Små rabarbertærter med varmpisket marengs

6-8 minitærter 1,5 timme
Små rabarbertærter med varmpisket marengs
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

    Dej

    • 250 g smør
    • 2 1/2 dl hvedemel
    • 2 spsk. vand
    • 2 spsk. Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Rabarberfyld

    • 400 g rabarber
    • 1/2 dl Dansukker Bagesukker

    Marengs

    • 3 pasteuriseret æggehvider
    • 2 dl Dansukker Bagesukker

    Rør alle ingredienserne hurtigt sammen til en jævn tærtedej. Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 °C.

    Skyl og skræl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Lad stykkerne koge op i en kasserolle med bagesukker i 2 minutter.

    Smør formene, og tryk dejen ud med fingrene. Fordel rabarberen, og bag tærterne i den nederste del af ovnen i ca. 10-15 minutter. Tag tærterne ud, og lad dem hvile lidt.

    Forbered marengsen imens ved at komme æggehvider og bagesukker i en tør og ren skål. Pisk æggehviderne over vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Kom blandingen i en skål, og pisk marengsen, til den er kølet af og er blevet luftig.

    Kom blandingen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg, og sprøjt ud på tærterne. Brænd marengsen med en gasbrænder.

    Serveres med is eller vaniljesauce.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker