Små hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs

12 stk
I opskriften her har jeg brugt bagesukkeret i de saftige hindbærmandelkager, den aromatiske lemon curd og den bløde brændte marengs. Skønne små kager som fungerer smukt som en lille dessert efter en dejlig middag, som en del af et kagebord eller bare solo – med en kop kaffe til?
- Opskrift Anne au Chocolat
Små hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

    Hindbærmandelkager

    • 100 smør, blødt
    • 100 g Bagesukker fra Dansukker
    • 2 æg
    • 50 g mandelmel eller fintblendede mandler
    • 50 g mel
    • 1/2 tsk bagepulver
    • 24 frosne hindbær (eller friske)

    Lemon curd

    • 50 g citronsaft
    • 45 g Bagesukker fra Dansukker
    • 2 æggeblommer
    • 25 g smør, blødt

    Marengs

    • 2 æggehvider
    • 100 g Bagesukker fra Dansukker

    Hindbær mandelkager
    Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og bagesukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel/fintblendede mandler og bagepulver i. Fordel dejen i små muffinsforme (papirforme eller silikoneforme) og tryk to hindbær ned i hver kage. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Kontroller om de små kager er færdigbagte med en kødnål. Køl af i formene.

    Lemon curd
    Kom citronsaft, bagesukker og æggeblommerne i en skål over vandbad og varm op til 80 grader under konstant omrøring, til cremen tykner fint. Tag den af varmen og rør smør i.  Køl af og stil lemon curden hurtigt på køl, til den har sat sig lidt yderligere.

    Marengs
    Kom æggehviderne i en skål og tilsæt gradvist bagesukker under piskning, indtil marengsen er blank og hvid.

    Afpyntning af kagerne
    Fordel lemon curd på kagerne. Kom marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle og pynt kagerne.  Brug en gasbrænder/blowtorch til at brænde marengsen let. Server straks.