Små hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs

I opskriften her har jeg brugt bagesukkeret i de saftige hindbærmandelkager, den aromatiske lemon curd og den bløde brændte marengs. Skønne små kager som fungerer smukt som en lille dessert efter en dejlig middag, som en del af et kagebord eller bare solo – med en kop kaffe til?
- Opskrift Anne au Chocolat

12 stk

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Hindbærmandelkager
100 smør, blødt
100 g Bagesukker fra Dansukker
2 æg
50 g mandelmel eller fintblendede mandler
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
24 frosne hindbær (eller friske)

Lemon curd
50 g citronsaft
45 g Bagesukker fra Dansukker
2 æggeblommer
25 g smør, blødt

Marengs
2 æggehvider
100 g Bagesukker fra Dansukker

Instruktioner

Hindbær mandelkager
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og bagesukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel/fintblendede mandler og bagepulver i. Fordel dejen i små muffinsforme (papirforme eller silikoneforme) og tryk to hindbær ned i hver kage. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Kontroller om de små kager er færdigbagte med en kødnål. Køl af i formene.

Lemon curd
Kom citronsaft, bagesukker og æggeblommerne i en skål over vandbad og varm op til 80 grader under konstant omrøring, til cremen tykner fint. Tag den af varmen og rør smør i.  Køl af og stil lemon curden hurtigt på køl, til den har sat sig lidt yderligere.

Marengs
Kom æggehviderne i en skål og tilsæt gradvist bagesukker under piskning, indtil marengsen er blank og hvid.

Afpyntning af kagerne
Fordel lemon curd på kagerne. Kom marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle og pynt kagerne.  Brug en gasbrænder/blowtorch til at brænde marengsen let. Server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.