Ingredienser
Dej
200 g smør
1,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. Dansukker Sukker
1 knivspids salt
2 æg (det ene til dejen)
Ca. 350 g mel
Vaniljecreme
¼ l fløde 13 %
2 spsk. Dansukker Sukker
½ vaniljestang
2 æggeblommer
2 spsk. Maizenamel
Glasur
100 g Dansukker Flormelis
Lidt kogende vand
Instruktioner
Dej
Smelt smørret og tilsæt mælken. Tag gryden af blusset, smuldr gæren i den lune mælk og rør til den er opløst. Bland sukker, salt og ét æg med ¾ del af melet i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Dejen skal ikke klistre, så tilsæt mere mel, indtil du kan forme dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca. en time.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og put dem i en gryde sammen med fløde, sukker og vaniljestangen – varm det forsigtigt op til kogepunktet. I en skål røres æggeblommer sammen med Maizenamel. Pisk den varme fløde i lidt ad gangen. Hæld det tilbage i gryden og varm det op under omrøring og ved svag varme i et par minutter – det må ikke koge op. Derefter skal det sigtes i en skål og køle af – rør i det nu og da, så der ikke dannes en hinde.
Glasur
Flormelis tilsættes kogende vand lidt ad gangen til glasuren er glat og kan blandes med fx kakao eller frugtfarve.
Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og del den op i 16 firkanter. Læg en skefuld creme på hver og fold spidserne godt mod hinanden, så cremen er lukket inde. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Dæk dem til med et viskestykke og lad hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ca. 25 min. Tænd ovnen på ca. 200 grader. Pisk et æg sammen med lidt vand, pensl fastelavnsbollerne og bag i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur og drys.
Prøv dig frem med glasur i forskellige farver (fx hvid, kakao eller gul) og med forskellige typer drys (fx pistacie/frysetørret hindbær, kokosflager eller hakkede nødder/tørret appelsin).
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.