Ingredienser
Dej
200 g smør
1,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. Dansukker Sukker
1 knivspids salt
2 æg (det ene til dejen)
Ca. 350 g mel
Vaniljecreme
¼ l fløde 13 %
2 spsk. Dansukker Sukker
½ vaniljestang
2 æggeblommer
2 spsk. Maizenamel
Glasur
100 g Dansukker Flormelis
Lidt kogende vand
Instruktioner
Dej
Smelt smørret og tilsæt mælken. Tag gryden af blusset, smuldr gæren i den lune mælk og rør til den er opløst. Bland sukker, salt og ét æg med ¾ del af melet i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Dejen skal ikke klistre, så tilsæt mere mel, indtil du kan forme dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca. en time.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og put dem i en gryde sammen med fløde, sukker og vaniljestangen – varm det forsigtigt op til kogepunktet. I en skål røres æggeblommer sammen med Maizenamel. Pisk den varme fløde i lidt ad gangen. Hæld det tilbage i gryden og varm det op under omrøring og ved svag varme i et par minutter – det må ikke koge op. Derefter skal det sigtes i en skål og køle af – rør i det nu og da, så der ikke dannes en hinde.
Glasur
Flormelis tilsættes kogende vand lidt ad gangen til glasuren er glat og kan blandes med fx kakao eller frugtfarve.
Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og del den op i 16 firkanter. Læg en skefuld creme på hver og fold spidserne godt mod hinanden, så cremen er lukket inde. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Dæk dem til med et viskestykke og lad hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ca. 25 min. Tænd ovnen på ca. 200 grader. Pisk et æg sammen med lidt vand, pensl fastelavnsbollerne og bag i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur og drys.
Prøv dig frem med glasur i forskellige farver (fx hvid, kakao eller gul) og med forskellige typer drys (fx pistacie/frysetørret hindbær, kokosflager eller hakkede nødder/tørret appelsin).
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?