Skumfiduser med karamel og mørk chokolade
Hjemmelavede skumfiduser er også et skønt julehyggeprojekt for familien. Jeg elsker selv at lave julegodter med min familie for det bringer os alle i julestemning. Jeg lover dig, at disse skumfiduser med karamel og mørk chokolade nok skal bringe julehumøret frem hos dig og hos din familie.
- Opskrift Frederikke Wærens
Ingredienser
Skumfiduser
8 blade husblas
1 dl vand
200 g Dansukker økologisk sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
Ca. 100 g Dansukker økologisk flormelis
Karamel
1,5 dl piskefløde
1,5 dl Dansukker økologisk sukker
0,5 dl Dansukker lys sirup
25 g smør
Havsalt
Derudover
400 g mørk chokolade
Instruktioner
Skumfiduser
Udblød husblassen i koldt vand. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 grader. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst og det skal boble. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden og rør rundt til husblassen er smeltet. Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter. Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 15 minutter til massen er hvid og sej. Beklæd en firkantet form med bagepapir og drys flormelis ud på bagepapiret. Fordel skumfidusmassen ud i formen med en dejskraber. Det kan godt være lidt svært at fordele, da det er meget klistret, men prøv at komme lidt vand på dejskraberen, så er det lidt nemmere at arbejde med. Stil skumfidusmassen på køl i 2 timer eller til det er kølet helt af.
Karamel
Kog fløde, sukker, lys sirup og smør op i en tykbundet gryde til det når 90 C. Skru ned på middelvarme og lad karamellen stå at koge videre. Det skal boble, men rør ikke for meget i karamellen, kun lige en gang imellem, for at undgå at massen brænder på. Karamellen skal op på 120 C. Det tager ca. 10-15 minutter, før væsken er fordampet og massen er kogt ind til en tyk karamel. Når karamellen er 120 C, tages den af varmen. Når karamellen er kølet lidt ned, hældes den forsigtigt over skumfidusmassen. Drys med havsalt og stil formen på køl igen med det samme indtil karamellen har sat sig.
Smelt chokoladen over vandbad. Skær skumfidusmassen med karamel ud i små kvadratiske stykker. Dyp hvert stykke i chokoladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Drys evt. med guld eller sølvstøv og opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!
- Opskrift Frederikke Wærens - frederikkewaerens.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.