Skumfiduser med karamel og mørk chokolade
Hjemmelavede skumfiduser er også et skønt julehyggeprojekt for familien. Jeg elsker selv at lave julegodter med min familie for det bringer os alle i julestemning. Jeg lover dig, at disse skumfiduser med karamel og mørk chokolade nok skal bringe julehumøret frem hos dig og hos din familie.
- Opskrift Frederikke Wærens
Ingredienser
Skumfiduser
8 blade husblas
1 dl vand
200 g Dansukker økologisk sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
Ca. 100 g Dansukker økologisk flormelis
Karamel
1,5 dl piskefløde
1,5 dl Dansukker økologisk sukker
0,5 dl Dansukker lys sirup
25 g smør
Havsalt
Derudover
400 g mørk chokolade
Instruktioner
Skumfiduser
Udblød husblassen i koldt vand. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 grader. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst og det skal boble. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden og rør rundt til husblassen er smeltet. Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter. Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 15 minutter til massen er hvid og sej. Beklæd en firkantet form med bagepapir og drys flormelis ud på bagepapiret. Fordel skumfidusmassen ud i formen med en dejskraber. Det kan godt være lidt svært at fordele, da det er meget klistret, men prøv at komme lidt vand på dejskraberen, så er det lidt nemmere at arbejde med. Stil skumfidusmassen på køl i 2 timer eller til det er kølet helt af.
Karamel
Kog fløde, sukker, lys sirup og smør op i en tykbundet gryde til det når 90 C. Skru ned på middelvarme og lad karamellen stå at koge videre. Det skal boble, men rør ikke for meget i karamellen, kun lige en gang imellem, for at undgå at massen brænder på. Karamellen skal op på 120 C. Det tager ca. 10-15 minutter, før væsken er fordampet og massen er kogt ind til en tyk karamel. Når karamellen er 120 C, tages den af varmen. Når karamellen er kølet lidt ned, hældes den forsigtigt over skumfidusmassen. Drys med havsalt og stil formen på køl igen med det samme indtil karamellen har sat sig.
Smelt chokoladen over vandbad. Skær skumfidusmassen med karamel ud i små kvadratiske stykker. Dyp hvert stykke i chokoladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Drys evt. med guld eller sølvstøv og opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!
- Opskrift Frederikke Wærens - frederikkewaerens.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.