Ingredienser
1/2 liter mælk
3/4 dl havregryn
250 g hytteost
2 dl optøet, afdryppet, frossen hakket spinat
4 spsk. Dansukker Lys Sirup
2 tsk. salt
2 spsk. italiensk salatkrydderi
5 dl grahamsmel
Ca. 10 dl hvedemel
Pensling
1/2 dl vand
1 spsk. olie
1/2 dl grahamsmel
Instruktioner
Gæren smuldres i en skål. Mælken opvarmes til ca. 37°. Hæld lidt af mælken i skålen, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt havregryn, hytteost, spinat, sirup, salt, salatkrydderi og grahamsmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i 24 stykker, som trilles til boller og lægges i en bradepande. Lad bollerne efterhæve under et klæde i 30 minutter. Bland vand og olie, og pensl bollerne. Drys med lidt grahamsmel. Bages midt i ovnen ved 225° i 15-20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.