Skaldyrstærte

Prøv denne lækre skaldyrstærte med sprød ostedej. Det cremede fyld af æg, fløde, hvidvin og krabbekød er perfekt kombineret med friske grøntsager. En smagfuld middagsret, der imponerer ved enhver lejlighed!

4 portioner

Vurdering (5 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
100 g smør
2 dl reven ost
1 dl kvark
2 1/2-3 dl hvedemel
2 spsk. hvedeklid
1 tsk. Dansukker Brun Farin
1-2 spsk. vand

Fyld
3 æg
3 dl madlavningsfløde
1 dl tør hvidvin
2 tsk. Dansukker Brun Farin
2 dl reven ost
1 dåse krabbekød
20 g finthakket dild
1 kg rejer 70/90
1 lille porre
200 g grønne asparges i små stykker

Instruktioner

Ælt ingredienserne til dejen, og tryk den ud i en springform. Prik den med en gaffel. Stil den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Pisk æg, fløde, vin og brun farin sammen. Pil rejerne. Fjern eventuelle "ben" i krabbekødet. Skyl og rens porren. Skær den i tynde ringe. Læg porreringene i formen. Dæk dem til med asparges og rejer. Bland ost, krabbekød og dild i æggemassen. Fordel massen i formen, og bag den midt i ovnen ved 200 °C, til fyldet er stivnet. Serveres med frisk salat og et glas hvidvin.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.