Skaldyrsrisotto
Nyd vores cremede risotto med grønne asparges, krebs og rejer! Denne opskrift er fyldig med avorioris, grubeost og en blanding af asparges, krebs og rejer, krydret med skalotteløg, hvidløg og dild. Serveres med en sauce af minifraiche og tomatpuré, toppet med cocktailtomater for den perfekte smag og præsentation.
Ingredienser
100 g grønne asparges i små stykker
1 dåse krebs i lage, 170 g
200 g pillede rejer 70/90
2 finthakkede skalotteløg
25 g smør
2 dl avorioris
5 dl vand
2 spsk. grøntsagsfond
2 dl hvidvin
2 dl reven Grubeost
1 revet fed hvidløg
1 tsk. Dansukker Brun Farin
1/4 dl finthakket dild
6 halverede cocktailtomater
Sauce
1 dl minifraiche
2 spsk. tomatpuré
2-3 spsk. Dansukker Flormelis
Instruktioner
Bland alle ingredienserne til saucen i en skål, stil saucen i køleskabet til servering.
Læg aspargesstykkerne i saltet, kogende vand. Hæld vandet fra. Hæld vandet fra krebsene. Svits løget i smør i en kasserolle. Tilsæt risene, og svits under omrøring. Tilsæt vinen, og lad det koge, indtil det er kogt ind i risene. Bland vand og fond. Tilsæt 1-2 dl af bouillonen, og lad det koge under omrøring. Tilsæt mere bouillon, efterhånden som det koger ind. Fortsæt, indtil al bouillonen er kogt ind. Rør rundt med jævne mellemrum, så risottoen ikke brænder fast i kasserollen. Tilsæt ost og hvidløg, og rør det godt sammen. Tilsæt asparges, skaldyr og dild. Pynt med de halverede tomater. Serveres med det samme.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.