Sirupskage med kirsebærcreme

En sirupskage er en klassisk jule/efterårs/vinter kage. Vi har prøvet at peppe den lidt op med nødder, chokolade og den lækreste creme med amarene kirsebær.
- Opskrift Det Glade Køkken

10 stk

Vurdering (11 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dejen
3 Æg
150 g Dansukker Sukker
80 g Dansukker Brun Farin
2 tsk. Julekrydderi
125 g Smør, Smeltet
150 g Dansukker Lys Sirup
100 g Mandler, Groft hakket
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
250 g Hvedemel

Creme
300 g Mascarpone
400 g Fløde
100 g Amarena kirsebær sauce, Bær siet fra
70 g Dansukker Flormelis

Chokolade drip
70 g Fløde
125 g Mælke chokolade
1 spsk Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Kagen
Tænd ovnen på 180ºC varmluft. Beklæd bunden af 3 springforme (ø20 cm) med bagepapir

I en skål piskes æg, sukker og farin til en luftig masse, ca. 5 min.

Mens det pisker smelter du dit smør i mikroovnen eller i en lille gryde.
Når smørret lige er smeltet røres den lyse sirup her i. Sæt til side mens sukker/æggemassen pisker færdig.

I en skål blandes mel, natron, bagepulver, groft hakket mandler og julekrydderierne. Her anbefaler vi den blanding du finder på shoppen.

Når æg/sukker massen er pisket luftig vendes det smeltet smør og sirup her i. Vend forsigtigt med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser her i.

Fordel dejen i de 3 springforme.
Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. til du kan stikke en kødnål/strikkepind i kagen uden der sidder kagerester på den når du trækker den ud.
Lag bundene køle helt af inden du samler kagen. Skær evt. bundene til, hvis de ikke har bagt helt jævnt.

Kirsebær creme
Kom, Fløde, mascarpone, flormelis og amarene kirsebær sauce (bærene siet fra) i en skål og pisk til du har en ensartet blød creme der kan stå ad sig selv. Kom cremen i en sprøjtepose med den ønsket tyl.

Stænk alle bundene med kirsebær saucen, og placer 5-8 bær på bunden.
Sprøjt dutter med cremen, placer en bund oven på moussen og gentag en gang mere. Gem en smule af cremen, hvis du vil have swirls på toppen.
Placer den sidste bund på kagen, og stil på køl mens du laver din chokolade topping.

Topping
I en mikroovns sikker skål kommer du fløde og mælkechokolade, finthakket.
Lun det i mikroovnen til chokoladen lige er smeltet, og rør så stille chokolade of fløde til en ensartet masse. Pas på du ikke arbejder for meget luft ind i chokoladen, så laver du bobler.
Rør glukosesiruppen i, og hæld så din drip i en klemmeflaske.

Klem nu chokolade ud langs kanten af kagen på toppen, hele vejen rundt. Chokoladen vil dryppe ned langs siderne. Fyld nu toppen med chokolade, og stil den på køl til chokoladen har sat sig en smule.
Pynt toppen med rosetter af cremen og top dem evt. med kirsebær og guld støv.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?