Sirupskage med kirsebærcreme

En sirupskage er en klassisk jule/efterårs/vinter kage. Vi har prøvet at peppe den lidt op med nødder, chokolade og den lækreste creme med amarene kirsebær.
- Opskrift Det Glade Køkken

10 stk

Vurdering (11 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dejen
3 Æg
150 g Dansukker Sukker
80 g Dansukker Brun Farin
2 tsk. Julekrydderi
125 g Smør, Smeltet
150 g Dansukker Lys Sirup
100 g Mandler, Groft hakket
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
250 g Hvedemel

Creme
300 g Mascarpone
400 g Fløde
100 g Amarena kirsebær sauce, Bær siet fra
70 g Dansukker Flormelis

Chokolade drip
70 g Fløde
125 g Mælke chokolade
1 spsk Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Kagen
Tænd ovnen på 180ºC varmluft. Beklæd bunden af 3 springforme (ø20 cm) med bagepapir

I en skål piskes æg, sukker og farin til en luftig masse, ca. 5 min.

Mens det pisker smelter du dit smør i mikroovnen eller i en lille gryde.
Når smørret lige er smeltet røres den lyse sirup her i. Sæt til side mens sukker/æggemassen pisker færdig.

I en skål blandes mel, natron, bagepulver, groft hakket mandler og julekrydderierne. Her anbefaler vi den blanding du finder på shoppen.

Når æg/sukker massen er pisket luftig vendes det smeltet smør og sirup her i. Vend forsigtigt med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser her i.

Fordel dejen i de 3 springforme.
Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. til du kan stikke en kødnål/strikkepind i kagen uden der sidder kagerester på den når du trækker den ud.
Lag bundene køle helt af inden du samler kagen. Skær evt. bundene til, hvis de ikke har bagt helt jævnt.

Kirsebær creme
Kom, Fløde, mascarpone, flormelis og amarene kirsebær sauce (bærene siet fra) i en skål og pisk til du har en ensartet blød creme der kan stå ad sig selv. Kom cremen i en sprøjtepose med den ønsket tyl.

Stænk alle bundene med kirsebær saucen, og placer 5-8 bær på bunden.
Sprøjt dutter med cremen, placer en bund oven på moussen og gentag en gang mere. Gem en smule af cremen, hvis du vil have swirls på toppen.
Placer den sidste bund på kagen, og stil på køl mens du laver din chokolade topping.

Topping
I en mikroovns sikker skål kommer du fløde og mælkechokolade, finthakket.
Lun det i mikroovnen til chokoladen lige er smeltet, og rør så stille chokolade of fløde til en ensartet masse. Pas på du ikke arbejder for meget luft ind i chokoladen, så laver du bobler.
Rør glukosesiruppen i, og hæld så din drip i en klemmeflaske.

Klem nu chokolade ud langs kanten af kagen på toppen, hele vejen rundt. Chokoladen vil dryppe ned langs siderne. Fyld nu toppen med chokolade, og stil den på køl til chokoladen har sat sig en smule.
Pynt toppen med rosetter af cremen og top dem evt. med kirsebær og guld støv.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.