Ingredienser
Dejen
3 Æg
150 g Dansukker Sukker
80 g Dansukker Brun Farin
2 tsk. Julekrydderi
125 g Smør, Smeltet
150 g Dansukker Lys Sirup
100 g Mandler, Groft hakket
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
250 g Hvedemel
Creme
300 g Mascarpone
400 g Fløde
100 g Amarena kirsebær sauce, Bær siet fra
70 g Dansukker Flormelis
Chokolade drip
70 g Fløde
125 g Mælke chokolade
1 spsk Dansukker Glukosesirup
Instruktioner
Kagen
Tænd ovnen på 180ºC varmluft. Beklæd bunden af 3 springforme (ø20 cm) med bagepapir
I en skål piskes æg, sukker og farin til en luftig masse, ca. 5 min.
Mens det pisker smelter du dit smør i mikroovnen eller i en lille gryde.
Når smørret lige er smeltet røres den lyse sirup her i. Sæt til side mens sukker/æggemassen pisker færdig.
I en skål blandes mel, natron, bagepulver, groft hakket mandler og julekrydderierne. Her anbefaler vi den blanding du finder på shoppen.
Når æg/sukker massen er pisket luftig vendes det smeltet smør og sirup her i. Vend forsigtigt med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser her i.
Fordel dejen i de 3 springforme.
Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. til du kan stikke en kødnål/strikkepind i kagen uden der sidder kagerester på den når du trækker den ud.
Lag bundene køle helt af inden du samler kagen. Skær evt. bundene til, hvis de ikke har bagt helt jævnt.
Kirsebær creme
Kom, Fløde, mascarpone, flormelis og amarene kirsebær sauce (bærene siet fra) i en skål og pisk til du har en ensartet blød creme der kan stå ad sig selv. Kom cremen i en sprøjtepose med den ønsket tyl.
Stænk alle bundene med kirsebær saucen, og placer 5-8 bær på bunden.
Sprøjt dutter med cremen, placer en bund oven på moussen og gentag en gang mere. Gem en smule af cremen, hvis du vil have swirls på toppen.
Placer den sidste bund på kagen, og stil på køl mens du laver din chokolade topping.
Topping
I en mikroovns sikker skål kommer du fløde og mælkechokolade, finthakket.
Lun det i mikroovnen til chokoladen lige er smeltet, og rør så stille chokolade of fløde til en ensartet masse. Pas på du ikke arbejder for meget luft ind i chokoladen, så laver du bobler.
Rør glukosesiruppen i, og hæld så din drip i en klemmeflaske.
Klem nu chokolade ud langs kanten af kagen på toppen, hele vejen rundt. Chokoladen vil dryppe ned langs siderne. Fyld nu toppen med chokolade, og stil den på køl til chokoladen har sat sig en smule.
Pynt toppen med rosetter af cremen og top dem evt. med kirsebær og guld støv.
- Opskrift Det Glade Køkken - detgladekoekken.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.