Semitørrede tomater

Semitørrede tomater med Muscovadorørsukker, som karamelliserer tomaterne og giver en dejlig note af lakrids. Perfekt som topping til pasta, salat eller suppe. En smart og nem måde at gemme dine tomater på.

15 minutter + 3 timer i ovnen

Vurdering (98 stk)

Ingredienser

500 g cherrytomater
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
2 knivspidser salt

Instruktioner

Start med at vaske tomaterne grundigt, halver dem og læg dem på en bageplade eller i et ovnfast fad. Skær hvidløg i tynde skiver og drys det over tomaterne. Drys med sukker og salt, og dryp med ca. 3 spsk. olivenolie.

Tør midt i ovnen ved 110 °C i ca. 3 timer. Når tomaterne er færdige i ovnen, hældes de i et helt rent glas og dækkes med olie. Brug altid helt rene glas, steriliserede med kogende vand, der er vigtigt at glasset lukker helt til og er helt lufttæt.

Tomaterne opbevares i køleskabe og er holdbar i nogle dage.

Det er vigtigt at være meget nøje med hygiejnen under tilberedningen - og altid at bruge rent bestik, når du tager en portion af de færdige tomater.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.