Semitørrede tomater

Semitørrede tomater med Muscovadorørsukker, som karamelliserer tomaterne og giver en dejlig note af lakrids. Perfekt som topping til pasta, salat eller suppe. En smart og nem måde at gemme dine tomater på.

PT10M

15 minutter + 3 timer i ovnen

Vurdering (143 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

500 g cherrytomater
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
2 knivspidser salt

Instruktioner

Start med at vaske tomaterne grundigt, halver dem og læg dem på en bageplade eller i et ovnfast fad. Skær hvidløg i tynde skiver og drys det over tomaterne. Drys med sukker og salt, og dryp med ca. 3 spsk. olivenolie.

Tør midt i ovnen ved 110 °C i ca. 3 timer. Når tomaterne er færdige i ovnen, hældes de i et helt rent glas og dækkes med olie. Brug altid helt rene glas, steriliserede med kogende vand, der er vigtigt at glasset lukker helt til og er helt lufttæt.

Tomaterne opbevares i køleskabe og er holdbar i nogle dage.

Det er vigtigt at være meget nøje med hygiejnen under tilberedningen - og altid at bruge rent bestik, når du tager en portion af de færdige tomater.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.